Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør Gry

AUF-leder Gry Larsen (27) ble nektet adgang til Israel i vår, tapte kampen mot utbygging av Sauda-vassdraget i eget parti, og ville starte sosialdemokratisk skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Dagbladet kan du i sommer stille spørsmål til en rekke kjentfolk fra politikk, næringsliv og underholdning. Nå står AUF-lederen Gry Larsen for tur.

Med tre stemmers overvekt ble hun valgt som leder for AUF i fjor høst, etter en tøff lederkamp i ungdomspartiet. Hun er kjent for å snakke fort og mye, selv sier hun at hun 'fort blir for mye av alt'. Hun provoseres lett og har et driv etter forandring, derfor synes Gry Larsen hun har Norges kuleste jobb.

- Jeg er med i politikken for å forandre, sier Gry.

Hun skulle vel ikke kjede seg på jobb i framtida, heller, det blir som regel ministre og statsministre av AUF-lederne til slutt. Gry har nærmest vokst opp i et 1. mai-tog. Faren har vært Ap-ordfører på Jevnaker, men mens han er EU-tilhenger, er Gry EU-motstander.

Hun unnslår seg ikke å tale Ap-leder Jens Stoltenberg midt imot og var rasende da Aps stortingsgruppe vedtok kraftutbygginga av Sauda-vassdraget. AUF og miljøvernerne i Ap ble overkjørt.

- Jens har brutt Aps program og det han selv har sagt, sa Gry. Selv startet hun friskt som AUF-leder med å kalle en del Ap-menn selvopptatte. Hennes internasjonale engasjement ble vekket da foreldrene jobbet som bistandsarbeidere i Kenya og Namibia, det skal Gry Larsen også gjøre når hun blir stor.

Dagbladet presenterer sommerintervjuet med Gry Larsen en av de nærmeste dagene. Flere av lesernes spørsmål, og svarene på dem, vil bli publisert i avisa. Send inn ditt spørsmål nå!