Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør Gunnar Stålsett

Oslo-biskop Gunnar Stålsett (68) har et hjerte for de svake og tør å snakke om kjærlighet. Nå svarer han på dine spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Dagbladet kan du i sommer stille spørsmål til en rekke kjentfolk fra politikk, næringsliv og underholdning. Nå står Gunnar Stålsett (67) for tur.

Det blir sagt om ham at han er «en av de få i norsk offentlighet som har autoritet i moralske spørsmål». Han var mot Irak-krigen, han kritiserer Israels bosettingspolitikk og ber de kristne om også å tenke på sine palestinske trosfeller. Han rykket ut til ensomme Arne, han leser juleevangeliet utenfor Oslo S, han er tilstede. Gunnar Stålsett ble født på Nordkapp i Finnmark i de harde tredve-åra, kanskje var det der den sosiale samvittigheten ble vakt, han har i hvertfall store problemer med å svelge urett. Noen ganger blir engasjementet så sterkt at politikere rykker ut og beskylder ham for å drive politikk i geistlige klær. Så har han også en gang vært formann i Senterpartiet.

Gunnar Stålsett viet kronprinsparet og mange vil si at talen hans til Mette-Marit under vielsen var med på å åpne øynene til det norske folk. Han roste henne for mot og morskjærlighet, og han snakket varmt om tilgivelse. Siden har det vært et nært forhold mellom de to.

Dagbladet presenterer sommerintervjuet med Gunnar Stålsett en av de nærmeste dagene. Flere av lesernes spørsmål, og svarene på dem, vil bli publisert i avisa. Send inn ditt spørsmål nå!