Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør inkassoeksperten

Inkassoklagenemnda svarer på dine spørsmål fra 15.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Inkassobyråene tjener gode penger på nordmenn. I fjor innkasserte Norges 129 inkassobyråer totalt over ni milliarder kroner. Byråenes andel av dette beløp seg til i overkant av 1,6 milliarder.

Samtidig viser nye tall fra Lindorff at antall innkomne saker har gått ned i de fleste aldersgruppene. Ifølge tall fra Kredittilsynet er gjelda nå fordelt på færre saker med større beløp.

Klagesaker mot inkassobyråene har de siste årene økt, og informasjonen om inkassolover og regler er spredt på mange hender. Det er ikke alltid lett å finne fram til informasjonen du trenger.

I dag stiller Tone Thomassen, rådgiver i inkassoklagenemnda til nettmøte på Dagbladet.no. Du kan sende inn dine inkassorelaterte spørsmål, så vil rådgiveren svare fra 15.00.

MANGE SLITER: Inkassobyråene tjener mer, på færre saker. Illustrasjonsfoto: Scanpix
MANGE SLITER: Inkassobyråene tjener mer, på færre saker. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling