Spør isdronninga

Hva er det som får to damer i 40-åra til frivillig å legge ut på verdens kaldeste, mest slitsomme og lengste skitur? I november spenner Liv Arnesen og Ann Bancroft på seg skiene for å krysse Sydpolen alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er etterhvert vanskelig å plassere alle ekspedisjonene. Verdens lengste, korteste og dummeste, verdens første, men garantert ikke siste. Liv Arnesen og amerikaneren Ann Bancroft skal legge ut på verdens lengste. Det dreier seg om en skitur. Over Sydpolen alene. Bare de to i 100 dager. Fra før er de to henholdsvis verdens første kvinne alene til Sydpolen, og verdens eneste kvinne som har nådd begge poler. De har med andre ord vært der før, likefullt drar de tilbake.

Med en 113 kilo tung slede skal de tidvis slepe seg over, andre ganger ski-seile de 384 milene over Antarktis. 100 dager skal ekspedisjonen ta, og du kan bli med fra første dag.

Som eneste norske nettavis skal Dagbladet.no følge ekspedisjonen. Tre ganger i uka kan du lese Liv Arnesens egne rapporter fra isødet. Du kan følge ekspedisjonens framdrift på kartet som oppdateres hver dag. Det er også laget et eget undervisningsopplegg i forbindelse med ekspedisjonen.

I tillegg kan skoleelever være med og konkurrere med Arnesen og Bancroft om å komme først til Sydpolen.