Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør om adopsjon

Bør alle utenlandsadopterte prøve å finne familien sin når de blir voksne?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld viser TV 2 dokumentaren om reporter Anne Weider Aasen jakt etter sin biologiske mor. Aasen er adoptert fra Sør-Korea, men var ikke spesielt interessert i å finne den biologiske familien sin før hun ble sendt til Sør-Korea på jobb for TV 2. Da koreanske journalistkolleger ble interessert i historien hennes, begynte ballen å rulle. I fjor sommer reiste 29-åringen tilbake til Sør-Korea for å finne sin fødselsmor.

Weider Aasen fant henne etter flere ukers intens jakt. Men ikke alle adoptivbarn som ønsker det, lykkes i å finne frem til sin kjødelige familie. Andre finner frem til mor, far eller søsken, men opplever at møtet blir en nedtur og en belastning.

- Man skal være godt voksen før man gjør noe sånt, sier Kristin Holtedal i Adopsjonsforeningen Verdens Barn til Dagbladet.no.

- Mange adopterte barn opplever at det er et hull, et puslespill som ikke er komplett. Andre er ikke interessert i å søke tilbake til røttene sine i det hele tatt. Men man skal være forsiktig med å være kategoriske her, sier hun.

Hvordan er det egentlig å være adoptivbarn i Norge? Hvilke problemer og utfordringer er spesielle for adoptivbarna når de vokser opp? Hvorfor er det så viktig å være voksen før man søker tilbake til røttene sine? Bør alle adopterte ta kontakt med sin biologiske familie?

Torsdag stiller Holtedal til nettmøte om adopsjon på Dagbladet.no.

PÅ JOBB I SØR-KOREA: President Kim Dae Jung hilste på Anne Weider Aasen da hun var på jobb for TV2 i forbindelse med Kjell Magne Bondeviks besøk i landet. Jobbturen ble begynnelsen på søket etter Aasens biologiske mor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media