Spør om adopsjon

Bør alle utenlandsadopterte prøve å finne familien sin når de blir voksne?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld viser TV 2 dokumentaren om reporter Anne Weider Aasen jakt etter sin biologiske mor. Aasen er adoptert fra Sør-Korea, men var ikke spesielt interessert i å finne den biologiske familien sin før hun ble sendt til Sør-Korea på jobb for TV 2. Da koreanske journalistkolleger ble interessert i historien hennes, begynte ballen å rulle. I fjor sommer reiste 29-åringen tilbake til Sør-Korea for å finne sin fødselsmor.

Weider Aasen fant henne etter flere ukers intens jakt. Men ikke alle adoptivbarn som ønsker det, lykkes i å finne frem til sin kjødelige familie. Andre finner frem til mor, far eller søsken, men opplever at møtet blir en nedtur og en belastning.

- Man skal være godt voksen før man gjør noe sånt, sier Kristin Holtedal i Adopsjonsforeningen Verdens Barn til Dagbladet.no.

- Mange adopterte barn opplever at det er et hull, et puslespill som ikke er komplett. Andre er ikke interessert i å søke tilbake til røttene sine i det hele tatt. Men man skal være forsiktig med å være kategoriske her, sier hun.

Hvordan er det egentlig å være adoptivbarn i Norge? Hvilke problemer og utfordringer er spesielle for adoptivbarna når de vokser opp? Hvorfor er det så viktig å være voksen før man søker tilbake til røttene sine? Bør alle adopterte ta kontakt med sin biologiske familie?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer