Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør om pensjon

I dag la regjeringen fram nytt pensjonssystem. Spør statssekretær Jan-Erik Støstad (Ap) om hva det betyr for deg!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I dag la regjeringen fram forslag om en ny modell for opptjening og uttak av alderspensjon i folketrygden. 

Les hele forslaget her.

- Det vil praktisk talt ikke bli noen minstepensjonister med det nye pensjonssystemet, lover statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- Alle år i arbeid skal telle og all inntekt skal telle, hver minste sommerjobb og deltidsjobb. Det blir også pensjonsopptjening for arbeidsledige basert på den lønnen de ville hatt hvis de var i jobb, sa Stoltenberg da han presenterte regjeringens forslag til pensjonsmodell, ifølge NTB.

- Du taper ikke pensjonsmessig på å være arbeidsledig, sa Jens Stoltenberg.

I tillegg kom det fram at ingen du kan jobbe så mye du vil ved siden av pensjonen uten å miste den.

Men hvor godt er egentlig det nye pensjonssystemet?

NY PENSJON: Statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen presenterte regjeringens forslag til ny modell for alderspensjon i folketrygden i Oslo fredag Foto: SCANPIX
NY PENSJON: Statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen presenterte regjeringens forslag til ny modell for alderspensjon i folketrygden i Oslo fredag Foto: SCANPIX Vis mer
image: Spør om pensjon
HJELPER DEG: Spør statssekretær Jan-Erik Støstad (Ap) i Arbeidsdepartementet om hva det nye systemet betyr for deg!