Spør om Søreide kan ha tillit til sitt eget departement

Kontrollkomiteens flertall om forsvarsminister Ine Eriksen Søreides problemer med å få ut informasjon.

HØRING: 
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) har forklart seg for kontrollkomiteen to ganger. Her snakker hun med komitemedlem og saksordfører Helge Thorheim (Frp). Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
HØRING: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) har forklart seg for kontrollkomiteen to ganger. Her snakker hun med komitemedlem og saksordfører Helge Thorheim (Frp). Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrollkomiteen leverte i går sin knallharde innstilling til Stortinget om salg av brukt forsvars-materiell. Det gikk hardest ut over forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Uten at det er formulert direkte går det fram av innstillingen at flertallet i komiteen ikke har tillit til landets øverste militære leder.

Men medlemmene av kontrollkomiteen stiller også spørsmål ved om forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) kan ha tillit til byråkratiet i hennes eget departement.

«Når også forsvarsministeren sier at hun har problemer med å få ut informasjon (...), må flertallet stille spørsmål om hun kan ha tillit til sitt departement», skriver komitéen i en merknad alle medlemmer unntatt Per Olaf Lundteigen stiller seg bak.

Bakgrunnen for spørsmålet er at Søreide i den første høringen sa dette:

«Den største utfordringen for meg i saken har vært at det gjennom hele prosessen har vært vanskelig å få framskaffet fullstendig informasjon og dokumentasjon og å få bekreftet eller avkreftet dokumentasjon og informasjon».

- Jeg går ut fra at hun går til sitt eget byråkrati hvis hun vil ha svar på noe, men når de ikke klarer å produsere det hun ber om så er dette et naturlig spørsmål å stille, sier Gunvor Eldegard (Ap).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer