Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør Redd Barna-Gro

Gro Brækken, generalsekretær i Redd Barna, er siste kvinne ut i Dagbladets sommerserie. Det var Redd Barna som fikk Bondevik på banen i vinter da USA hisset til krig mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har i sommer intervjuet en rekke kjente mennesker fra kultur-og samfunnsliv. Siste kvinne ut er den tidligere viseadministrerende direktøren i NHO som ble generalsekretær i Redd Barna. Et kjempe hopp, mener kanskje noen, men Gro Brækken har alltid hatt engasjement og jernvilje. Mange stusset i vinter da Redd Barna etterlyste en klar holdning fra statsminister Kjell Magne Bondevik og regjeringa mot krig i Irak. Brækken stilte offentlig spørsmålet om hva som ville kreve flest dødsofre: En Saddam somfortsetter under nøye oppsikt, eller en blodig angrepskrig. Mange reagerte på at Redd Barna, som barnas rettighetsorganisasjon, gikk så klart politisk ut som de gjorde, men Brækken mente Redd Barnas standpunkt var det beste for barna i Irak.

Tusenvis av norske barn har et nært forhold til organisasjonen etter at de har samlet inn basarpenger og gitt sitt bidrag til barna som trenger det mest. Organisasjonen opererer i flere land over hele verden og hører til den internasjonale Save The Children-alliansen. De siste årene har Redd Barna sagt opp flere ansatte fordi deres organisasjonsfilosofi er å ha lokalt ansatte på kontorene.

Redd Barna har lenge etterspurt bedre vern for enslige mindreårige som kommer til Norge. De har også markert seg sterkt mot barnepornografi på nettet og har satt opp nettvett regler for barn og foreldre.

Høsten blir travel for Gro Brækken, i år er det Redd Barna som har TV-aksjonen.

Har du spørsmål til Gro Brækken, send det inn nå!

Generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna svarer på lesernes spørsmål.