Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spør utviklingsministeren

Få i norsk politikk har større moralsk troverdighet enn Hilde Frafjord Johnson. Send inn ditt spørsmål nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Dagbladet kan du i sommer stille spørsmål til en rekke kjentfolk fra politikk, næringsliv og underholdning. Nå står utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson (39) for tur.

Få i norsk politikk har større moralsk troverdighet enn Hilde Frafjord Johnson. KrF-politikeren mener alvor når hun snakker på vegne av klodens fattigste. Og både velgere og høyststående politikere har tillit til henne.

Hun er født i Tanzania, og har bodd flere perioder i Afrika. 39-åringen har et brennende engasjement for kontinentet. Hun er allerede god venn av Sør-Afrikas president Thabo Mbeki, og Ugandas president Yoweri Museveni kaller henne for «min søster».

I fjor høst tok hun FNs klimamøte i Johannesburg med storm, og organisasjonen World Economic Forum har allerede utpekt Frafjord Johnson til en ny stjerne på den internasjonale lederhimmelen.

Men hva driver henne? Hvor vil hun selv at karrieren skal ende? Og ser hun for seg en framtid i norsk politikk?

Dagbladet presenterer sommerintervjuet med Hilde Frafjord Johnson en av de nærmeste dagene. Flere av lesernes spørsmål, og svarene på dem, vil bli publisert i avisa. Send inn ditt spørsmål nå!

SOMMERINTERVJUES: Nå kan du stille spørsmål til utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson (39). Foto: SCANPIX