Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sporene etter Sigrid (16) stopper 300 meter hjemmefra

Her ble mobiltelefonen og skoene hennes funnet.

BEKYMRET: Innsatsleder Brian Skotnes i politiet ledet i dag arbeidet i nabolaget på Østensjø. Foto: Christian Roth Christensen
BEKYMRET: Innsatsleder Brian Skotnes i politiet ledet i dag arbeidet i nabolaget på Østensjø. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): I ettermiddag var det gått over 16 timer siden den siste observasjonen av 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne på Østensjø i Oslo, og politiet holder ennå alle muligheter åpne.

- Dette er en sak vi ser svært alvorlig på, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I ettermiddag har svært mange venner og naboer meldt seg som frivillige for å hjelpe familien med å finne jenta. Boligområdet ligger i nærheten av flere populære turområder som blir brukt som utgangspunkt.

- Vi er rundt fem som leter her i nabolaget, mens resten er dratt til områder blant annet i Bøler og Skullerud, sier en av de frivillige til Dagbladet.

Den offisielle leteaksjonen, som pågikk i et stort område ble foreløpig avviklet i formiddag fordi politiet ikke hadde noen nye holdepunkter å starte søk fra.

- Saken er nå i en etterforskningsfase. Men det pågår et stort frivillig søk der 60-70 personer leter i området, sier politiets innsatsleder Brian Skotnes på stedet til Dagbladet.

Sendte tekstmeldinger Schjetne ble meldt savnet da hun ikke kom hjem som avtalt til foreldrene, etter å ha vært på besøk hos ei venninne i går kveld. Venninna har forklart at 16-åringen gikk til fots fra henne rundt midnatt.

AVSPERRET: I natt lette politiet etter ytterligere spor ved barnehagen der mobiltelefonen og skoene til den savnede 16-åringen ble funnet. Foto: DANIEL LAABAK
AVSPERRET: I natt lette politiet etter ytterligere spor ved barnehagen der mobiltelefonen og skoene til den savnede 16-åringen ble funnet. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer

16-åringen hadde bare en kort spasertur foran seg før hun var hjemme, og skal ikke ha gitt uttrykk for at hun skulle noe annet sted.

På veien sendte hun tilforlatelige tekstmeldinger til flere personer.

- Det har vært sms-utveksling med flere venninner i det aktuelle tidsrommet, sier Skotnes.

Han opplyser at det vil ta tid før politiet får en verifisert tidfesting av de siste tekstmeldingene. Kriminalvakta bekrefter overfor Dagbladet at det ikke var noe ved innholdet i sms-ene som skapte uro hos mottakerne.

- Det var ingenting unormalt ved oppførselen hennes, sier vaktleder Tone Bærland.

Mobiltelefonen funnet Da jenta ble meldt savnet i natt, fant letemannskapene de foreløpis siste sporene etter 16-åringen utendørs ved Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien 75.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har ikke blitt sett siden seint lørdag kveld. Foto: POLITIET / PRIVAT
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har ikke blitt sett siden seint lørdag kveld. Foto: POLITIET / PRIVAT Vis mer

Der lå mobiltelefonen hennes og begge skoene hun hadde på seg da hun gikk fra venninna. Området rundt barnehagen ble sperret av og er gjennomsøkt med tanke på andre tekniske spor.

- Skoene og mobiltelefonen ble funnet på bakken innenfor gjerdet i barnehagen, sier Jon Rune Lande ved Kriminalvakta til Dagbladet.

Barnehagen ligger bare 200-300 meter fra foreldrenes hus.

- Det er bare en liten gåtur fra der hun bor, og barnehagen der vi fant både sko og mobiltelefon er på veien hjem, sier Belle.

Store politistyrker, Norske redningshunder og frivillige fra Røde kors deltok i natt i letinga etter jenta i nærområdet, uten resultater.

Etterlyst Politiet har i dag snakket med den nærmeste familien og flere av 16-åringens venner uten å ha fått noen holdepunkter for hvor jenta kan være.

BARNEHAGEN: Funnstedet ligger bare rundt 300 meter fra 16-åringens bolig.
BARNEHAGEN: Funnstedet ligger bare rundt 300 meter fra 16-åringens bolig. Vis mer

Etterforskerne valgte da å etterlyse 16-åringen med navn og bilde gjennom media.

- Vihar ikke kommet nærmere om hva som kan ha skjedd eller hvor hun har blitt av, så det er fremdeles et lite mysterium, sa kriminalvaktleder Jon Rune Lande til Dagbladet i 14-tida.

Schjetne er 170 centimeter høy og har brunt, langt hår og blå øyne. Da hun ble borte hadde hun på seg dongerishorts, blågrønn hettegenser og grå singlet. Hun bar på ei brun skinnveske som ikke skal være funnet.

SIKRET SPOR: Politiet sperret i natt av et stort område ved barnehagen der sko, sokker og mobiltelefonen ble funnet. Foto: DANIEL LAABAK
SIKRET SPOR: Politiet sperret i natt av et stort område ved barnehagen der sko, sokker og mobiltelefonen ble funnet. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media