Baneheia-saken:

Sporene ingen kan forklare: - Hodepine

I over 20 år har politiet forsøkt å finne ut hva sju flekker som ble funnet på likene i Baneheia er. Materialet kan gi avgjørende svar. Fortsatt er det en gåte hva man står overfor.

UFORKLARLIG: Etter Baneheia-drapene i 2000, fant etterforskerne noen flekker på kroppene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen - som politiet enda ikke kan forklare hva er. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Foto/video: Lars Eivind Bones / Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare detaljer gjenstår før den nye etterforskningen av Baneheia-saken avsluttes. Svarene på de siste DNA-analysene gjenstår. Når disse kommer vil konklusjonen komme i løpet av kort tid: Enten blir Viggo Kristiansen frifunnet eller så blir det en ny rettssak mot ham.

Til tross for ny teknologi og analysemuligheter er det fortsatt ikke alle spor og funn som har vært mulig å forklare. Blant de store gåtene er funnet av sju flekker på kroppene til Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal (10) etter drapene 19. mai i 2000.

Undersøkelser slo i den opprinnelige etterforskningen fast at stoffet flekkene bestod av var syntetisk. Lenger kom man imidlertid ikke.

Nye undersøkelser

Ifølge Dagbladets opplysninger har nye analyser vært gjort etter gjenopptakelsen. Disse skal imidlertid ha skapt nye usikkerheter.

Svarene åpner for at det kan være testmetoder brukt i 2000 som har fått stoffet til å framstå som syntetisk. Dagbladet erfarer at politiet derfor er usikre på om flekkene opprinnelig hadde biologisk eller syntetisk opphav.

De sju flekkene, en av dem omkring fem ganger fem centimeter stor, står dermed fortsatt som et ubesvart spørsmål i Baneheia-saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer