SYSTEMATIKK OG TÅLMODIGHET: Det er et pluss for etterforskningen i saken i Lørenskog at sporsikringen kom i gang tidlig. Det kan likevel gå lenge før den møysommelige jobben gir resultater, sier tidligere åsteds- og ID-sjef i Kripos, Per Angel. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.
SYSTEMATIKK OG TÅLMODIGHET: Det er et pluss for etterforskningen i saken i Lørenskog at sporsikringen kom i gang tidlig. Det kan likevel gå lenge før den møysommelige jobben gir resultater, sier tidligere åsteds- og ID-sjef i Kripos, Per Angel. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.Vis mer

Hagen-forsvinningen

Sporene som «aldri» forsvinner

Nøye analyser av spor på åstedet i dag, kan gi resultater mange år senere. - Spor fra åstedet er valuta i banken for politiet, sier tidligere ID-sjef i Kripos.

Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen skal ha vært en telefonsamtale klokka 09.14 dagen hun forsvant 31. oktober i fjor.

- Hvor viktig er det at ektemann kontaktet politiet ved 14-tiden samme dag, en halvtime etter at han kom hjem og fant at kona ikke var der ?

- Det kan være veldig viktig. Spor fra åstedet er valuta i banken for politiet. Derfor er det viktig at politiet har kunnet sikre tekniske og biologiske spor så kort tid etter.

Konklusjonen kommer fra en av landets fremste eksperter på kriminaltekniske spor, Per Angel. Nå pensjonist etter politikarrieren, og inntil for et år siden mangeårig sjef for åstedsgruppa og ID-gruppa i Kripos.

Da Dagbladet ber om en vurdering av de kjente sporene i Hagen-saken og utsiktene for å finne en løsning, understreker Angel at han ikke på noen måte er involvert i etterforskningen og ikke vet mer enn andre gjør gjennom media.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.