Hagen-saken

Sporene som peker på andre

Selv etter at lagmannsretten løslot Tom Hagen, sier politiet at drapssiktelsen mot ham opprettholdes, og at de mener han kan ha fått hjelp. Dette er sporene som peker i retning av eventuelle medhjelpere.

VANSKELIG: Å kreve store summer med løsepenger i kryptovalutaen Monero er både vanskelig og problematisk. De påståtte kidnapperne i Hagen-saken krevde rundt 90 millioner kroner. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er vanskelig å beskrive fengslingssagaen om drapssiktede Tom Hagen som noe annet enn et sviende nederlag for politiet.

De er fremdeles av den oppfatning at den 70 år gamle milliardæren står bak drapet på sin forsvunne kone Anne-Elisabeth Hagen, og var «overrasket» over at Eidsivating lagmannsrett besluttet å løslate Hagen torsdag.

To av tre lagdommere fant ikke skjellig grunn til å mistenke Hagen for å stå bak konas forsvinning. Én dommer tok dissens, men det var ikke nok til å opprettholde Nedre Romerike tingretts avgjørelse om å varetektsfengsle Hagen i fire uker.

Politiet anket til Høyesterett, men til ingen nytte.

Fredag gikk Tom Hagen ut av Oslo fengsel som en fri, men fremdeles drapssiktet mann.

Ny pågripelse

Dagen før ble en mann i 30-åra pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Dagbladet er kjent med at mannen har en relasjon til Tom Hagen, men at den ikke er nær. Politiet meldte etter pågripelsen at han har kompetanse innen kryptovaluta og IT.

Lørdag ble mannen imidlertid løslatt etter avhør. Samme dag ble siktelsen endret til grov frihetsberøvelse eller medvirkning til dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.