NUMMER TO:  Ayman al-Zawahiri skal ha vært al-Qaidas nummer to til Osama bin Laden ble drept. Foto: AFP PHOTO
NUMMER TO: Ayman al-Zawahiri skal ha vært al-Qaidas nummer to til Osama bin Laden ble drept. Foto: AFP PHOTOVis mer

«Sporet er varmt»på denne mannen

USA mener de nærmer seg al-Qaidas nummer to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De amerikanske spesialstyrkene Navy Seals gjorde det som ble kalt «tidenes etterretningskupp» under aksjonen mot bin Laden. 

På PC-er, harddisker og håndskrevne lapper fra gjemmestedet har de funnet en rekke opplysninger om terrorgruppens bevegelser, planer og nøkkelpersoner. 

En av dem de har funnet opplysninger om er egypteren og legen Ayman al-Zawahiri, al-Qaidas nummer to som trolig rykker opp som leder nå som bin Laden er død. 

Får USA det som de vil, kan også han pågripes om ikke lenge.

Varmt spor Opplysningene hjelper USA et stort skritt i jakten på terroristen opplyser leder av etterretningskomiteen i Kongressen Mike Rogers, til Washington Post. 

- Vi har masse informasjon om han. Jeg kan ikke si at en pågripelse er nær forestående, men jeg er overbevist om at sporet er varmt, sier han. 

Etterretningsinformasjonen fra bin Laden-beslaget kommer til å være svært bra for den globale krigen mot terror i månedene framover, legger han til. 

Haster CIA og andre etterretningsavdelinger har jobbet intenst siden helga for å dra ut mest mulig informasjon fra beslaget. 

Oppgaven ansees å haste svært. Drapet på bin Laden har alarmert al-Qaida-toppene om at gjemmestedene og planene er utsatt. 

Det er allerede blitt avslørt at terrornettverket hadde planer om angrep mot amerikanske tog.