Sporjakt i søppel

Her hvor sykepleierstudent Anne Slåtten (22) ble funnet kvalt, kan politiet allerede ha sikret seg fingeravtrykk av drapsmannen. Nå jaktes det på gjerningsmannens avtrykk på søppel rundt drapsstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Også på den dreptes klær og på jord klebret til sykepleierstudentens hud leter politiets teknikere etter fingeravtrykk. Dagbladet får bekreftet at kriminalteknikerne har sikret biologisk materiale og fingeravtrykk på åstedet. Disse sporene kan være det som feller drapsmannen.

Grunnlaget for å løse drapsgåten blir gjort på Gades institutt ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen, og på Rikshospitalet i Oslo. Det er funnene på avdødes hud, hennes klær, i plantevekster og søppel på åstedet som kan føre etterforskerne fram til gjerningspersonen.

- Må melde seg

Lensmann Kjell Fonn anmoder alle som har kastet papir, flasker og annet søppel i nærheten av åstedet i Angeldalsveien ved Førdehuset, om å melde seg.

- Hensikten med det er å utelukke alle som har kastet søppel der, og som ikke har noe med drapet å gjøre. Det vi sitter igjen med etter dette kan brukes i vårt søk etter gjerningsmannens fingeravtrykk, sier Fonn til Dagbladet.

Kriminalteknikerne som har saumfart åstedet siden tirsdag har plukket med seg alt som lå på selve åstedet, på stedet like ved der handveska til Anne Slåtten ble funnet _ og i umiddelbar nærhet av disse stedene.

Fingeravtrykk som finnes på alle disse gjenstandene vil bli arkivert og etterhvert kontrollert mot mulige gjerningspersoner.

Samtidig er rettsmedisinerne ved Gades institutt på Haukeland Universitetssykehus igang med å gjennomgå liket for andre gang. Skader i huden vil nemlig komme tydeligere fram når det har gått noen dager etter dødstidspunktet.

Avtrykk på hud

Eksperter på rettsmedisin sier til Dagbladet at det også kan være mulig å finne fingeravtrykk på avdødes hud dersom huden er blitt tilsmusset med blod eller jord. Det er mye jord i gropa ved siden av gangveien der hun ble funnet død klokka 12.20 mandag. Gjerningspersonen kan ha slåss med Anne Slåtten før han kvelte henne. I tumultene kan fingeravtrykk ha blitt plassert i jord på huden hennes i ansiktet eller på halsen.

Kriminalteknikerne fra Kriminalpolitisentralen (KRIPOS) vil gjennomgå klærne og skulderveska for å sikre fingeravtrykk på alt dette.

DNA-profil

Samtidig sikres materiale som kan brukes for å finne en drapsmanns DNA-profil. På Gades institutt søkes det etter hud under avdødes negler, som kan stamme fra personen som tok livet av den unge sykepleierstudenten fra Hjelmeland i Rogaland. De søker også etter hår som ikke stammer fra avdøde. Alt dette materialet blir sendt inn til Rikshospitalet som har den sentrale ekspertisen på å analysere seg fram til DNA-profiler.

Politikilder sier til Dagbladet at de er sikre på at drapsmannen har lagt igjen spor på åstedet, og at drapet kan bli oppklart i løpet av kort tid.

- Vi er svært optimistiske, og mener de tekniske sporene - sammenfattet med den taktiske etterforskningen - fører til at vi løser denne saken, understreker kilder.

Lensmann Kjell Fonn sier:- Vi håper og tror at det ligger opplysninger i innsamlet materialet, som fører oss videre og frem til en løsning. Vi tar høyde for at det kan ta tid, men jeg er fortsatt optimistisk.

Spor-jakt på hybel

I går ettermiddag startet også det omfattende arbeidet med å gjennomsøke Anne Slåttens hybel i Hamretunet 13.

Politiadvokat og påtaleansvarlig, Sissel Kleiven, sier at politiet forholder seg til avdødes hybel. Hun har ingen kommentarer til om politiet har planer om å granske mer av hybelhuset. Studentene har felles kjøkken, oppholdsrom og gang.

Etterforskerne håper at hybel-granskningen kan gi dem svar på om Anne Slåtten fryktet eller var redd noen.

SØPPEL-JAKT: Her fjerner kriminalteknikerne gjenstander og plantevekster fra åstedet. I disse kan det finnes både fingeravtrykk og DNA-spor.