Sporløs jakt etter falsk bombemann

Politiet i Haugesund jakter fortsatt på den eller de som plasserte en bombeliknende gjenstand i sentrum av byen i går. I ni timer skapte kassen unntakstilstand i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En militær kasse med påmontert batteri, noe som liknet en tennsats og med flere ledninger stikkende ut viste seg å bare inneholde ufarlige maskindeler. Politiet evakuerte over 400 mennesker og sperret av to kvartaler i de ni timene aksjonen pågikk.

Det er fremdeles uklart hvor mye aksjonen har kostet.

Få spor

- Politiet arbeider med å lete etter spor på delene som lå i kassen. Hver enkelt del gås gjennom i den tekniske etterforskningen, sier avdelingsleder Harald Berge ved etterforskningsavdelingen hos Haugesund politidistrikt.

Politiet forsøker å komme i kontakt med vitner som har lagt merke til en eller flere personer som kan ha plassert kassen på en trapp ned mot havnen i Haugesund sentrum. Ingen vitner har foreløpig meldt seg.

- Politiet oppfordrer alle som tror de kan ha sett noe som kan settes i forbindelse med hendelsen om å melde seg til politiet, sier Berge.

For å skremme

Ingen har heller meldt fra om at de har mottatt noen bombetrusler i forkant av at kassen ble funnet.

- Dette var gjort for å skremme, sier politimester Karl Henrik Sjursen til Haugesunds Avis.

Bombetekniske eksperter fra Forsvaret undersøkte kassen med en fjernstyrt robot men fant ingen bombe, bare deler fra en eller annen maskin.

(NTB)