Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sporløst borte på skoleveien i Mysen

Lensmannen: - Vi holder alle muligheter åpne. Hun har aldri gått seg bort. Thailandsk jente (9) sist sett ved Mega-butikken og Berger-krysset ved 15-tiden i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi og redningsmannskaper har  i hele natt lett uten å finne spor etter ei  ni år gammel jente som er savnet i Mysen i Østfold. Jenta ble sist sett ved 15.30-tiden i går, og hun ble meldt savnet ved 18.30-tiden.

Ved 06-tiden ble et politihelikopter fra Gardermoen satt inn i letingen.

- Har polititiet mistanke om at det ligger en kriminell handling bak forsvinningen?

- Vi utelukker ingen ting og etterforsker bredt, både som en ordinær savnet-sak og som en ren etterforskning. Vi har sjekket noen alibier uten at det har ført oss nærmere noen svar. Men det er ingen ting som tyder på at det ligger noen familiekonflikt bak forsvinningen, sier lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg til Dagbladet.no ved 06.40-tiden.

Hun er observert av medelever og en lærer ved  Coop Mega-butikken i Mørstadsenteret mellom 14.30 og 15. Seinere er hun gjenkjent ved Berger-krysset nærmere 15.30-tiden. Det stemmer med skoleveien, men der slutter også alle spor.

Fra Berger-krysset og hjem til familiens hus er det ca. en kilometer.

Skulle rett hjem

Det var foreldrene som ringte Mysen barneskole ved 18.30-tiden fordi hun ikke var kommet hjem. Skoleveien er  drøye to kilometer.  Skolen sluttet klokka 14, og så vidt redningsledelsen vet hadde jenta ingen andre planer enn å dra rett hjem.

 LETER I NATT:  Politihunder leter i natt i Mysen sentrum etter ei ni år gammel jente som er sporløst forsvunnet på vei hjem fra skolen i går ettermiddag. Ved 04.30-tiden hadde letemannskapene ikke funnet spor etter jenta. Foto: tipser.no/DANIEL D. LAABAK,
LETER I NATT: Politihunder leter i natt i Mysen sentrum etter ei ni år gammel jente som er sporløst forsvunnet på vei hjem fra skolen i går ettermiddag. Ved 04.30-tiden hadde letemannskapene ikke funnet spor etter jenta. Foto: tipser.no/DANIEL D. LAABAK, Vis mer

- Vi har ikke funnet noen spor i natt og vet ikke hva som kan ha skjedd. Vi holder alle muligheter åpne, foreløpig har aksjonen status som leting etter savnet person, sier lensmann i Eidsberg, Henning Tollefsrud, til Dagbladet.no ved 04.30-tiden.

Har lett på adresser

Lokalavisa smaalenene.no skriver at politiet har oppsøkt og sett etter jenta på et par adresser i Mysen.

- Vi leter bredt. Jeg kan bekrefte at vi har vært på et par adresser, sier lensmann Henning Tollefsrud.

Lensmannen ber om at publikum som kan ha opplysninger å bidra med, ringer 69.89.84.40. 


Fra Thailand
Jenta, som er av thailandsk opprinnelse, var kledd i hvit jakke, hadde en blåaktig ransel og halvlangt hår med små fletter og strikk. Hun er  ca. 130 centimeter høy, spedbygd og lys i huden.

Hun bor sammen med mor, stefar og yngre søsken.

Jentas mor kom fra Thailand til Norge for fem år siden. Den savnede ni år gamle jenta kom etter for to år siden.

- Hun snakker godt norsk og var godt kjent på skoleveien, som går på fortau og langs riksvei 22 gjennom Smedgata og Vandugbakken. Hun har ikke gått seg bort eller vært savnet tidligere, sier lensmann Tollefsrud til Dagbladet.no.

image: Sporløst borte på skoleveien i Mysen

Seks politihunder fra Follo, Oslo og Romerike  og et Sea King-helikopter med varmesøkende kamera er satt inn i letingen etter jenta natt til tirsdag.

- Redningshelikopter er foreløpig tatt ut av letingen og er tilbake ved basen på Rygge. Det var fine leteforhold på tross av mørket. men luftmannskapene fant ikke noe i de aktuelle områdene. Derfor er det mest hensiktsmessig at bakkemannskapene leter videre, så får vi vurdere om helikopteret skal settes inn igjen når det lysner, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.no ved 03.30-tiden.

De første timene etter at jenta ble meldt savnet, brukte politiet til å prate med venninner, lærerere, foreldre  og andre som har vært i kontakt med henne i løpet dagen.

Politiet har ingen teorier om hva som kan ha skjedd med jenta.

- Mange frivillige har meldt seg for å lete. For en periode har vi permittert helikopteret  og mange av de frivillige for at politihundene skal få mest mulig arbeidsro. Det er ikke gjort noen funn. Det er ikke åpent vann eller spesielt vanskelig terreng der jenta pleier å gå til og fra skolen, sier lensmannen til Dagbladet.no.

Ett 50-talls naboer, ungdommer og andre foreldre med barn på skolen meldte seg i natt som frivillige i letingen. 

SIST SETT: Her utenfor Mega-butikken i Mørstadsenteret i Mysen sentrum ble jenta observert mellom klokka 14.30 og 15.00. Politiet har også vært i kontakt med vitner som mener å ha sett henne i Berger-krysset ved 15.30-tiden. Det stemmer med jentas skolevei, men der stopper også alle spor.
MYSTERIUM: - Vi holder alle muligheter åpne. Foreløpig har ikke nattens leting brakt noen spor etter jenta som sist er sett ved 15.30-tiden mandag, sier lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media