Sporløst borte

Kriminalpolitiet og familien til Cuong Pham Hoang, fra Oslo, frykter at gutten har vært utsatt for en kriminell handling. 17-åringen har vært sporløst forsvunnet siden 6. desember i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til 17-åringen tok kontakt med politiet bare noen få dager etter at han forsvant. Kriminalpolitiet har i det lengste ventet med å etterlyse 17-åringen med fullt navn og bilde, i håp om at han likevel skulle dukke opp.

Etter å ha saumfart byvanker-miljøet der 17-åringen vanket og forsøkt å få ut opplysninger fra ungdommene, valgte kriminalpolitiet å etterlyse Cuong Pham Hoang gjennom media.

Knut Haug bekrefter overfor Dagbladet at dette miljøet nærmest er hermetisk lukket for politiet og svært vanskelig å få ut opplysninger fra.

Mur av taushet

- Moren til 17-åringen har forgjeves forsøkt å ta kontakt med ungdommer som sønnen hadde kontakt med. Verken hun eller politiet har lyktes i å få opplysninger om hva som kan ha skjedd med Cuong Pham Hoang, sier spaningsleder Knut Haug.

En mur av taushet har møtt den fortvilte familien til den savnede ungdommen. Ikke én av Cuong Pham Hoangs såkalte venner har villet fortelle moren noe om sønnen, og om de vet hva som har skjedd.
- Vi har heller ikke klart å få opplysninger i miljøet, sier politiførstebetjent Knut Haug ved spaningen ved Oslo politikammer.

Haug medgir at han frykter at noe kriminelt kan ha tilstøtt 17-åringen fra Grorud i Oslo.

Cuong Pham Hoang kom til Norge som flyktning, sammen med mor, far og en yngre bror på begynnelsen av nittitallet.

Konflikt


Dagbladet får bekreftet at 17-åringen det siste halvåret flere ganger skal ha vært i konflikt med politiet. I miljøet han har hatt tilhold i, er flere av ungdommene godt kjent av politiet. Deler av miljøet beskrives som svært aktivt kriminelt.
Både vietnamesiske og pakistanske ungdommer skal være sentrale i det som ofte blir karakterisert som byvanker-miljø.

<B>FORSVUNNET:</B> Kriminalpolitiet har i det lengste ventet med å etterlyse 17-åringen med fullt navn og bilde, i håp om at han skulle dukke opp.