Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sporløst borte

SANDVIKA (Dagbladet): Klokka 03.50 ringte Magnus (19) en venn uten å få svar, og her ender alle spor: Politiet har ikke klart å følge 19-åringens bevegelser videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi står helt uten spor, sier politiavdelingssjef Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt. I går satte politiet sluttstrek for nok et nytteløst søk etter den savnede Magnus Stangeby Hasleto (19), som forsvant i Sandvika natt til lørdag. - Dette er fryktelig tungt og trist for familien - den savnede hadde gledet seg slik til å komme hjem til jul. Det har han fortalt flere av vennene sine, sier politiavdelingssjef ved Asker og Bærum politidistrikt, Olav Brubakk.

19-åringen ble sist sett i 03.15-tida natt til lørdag. Da var han på vei bort fra en privatfest i Sandvika, hvor han hadde vært diskjockey. Lettkledd og med en vart bag med CD-plater la han ut på den drøyt en kilometer lange veien hjem til foreldrene i Lars Muhles vei. Klokka 03.50 ringte han en venn uten å få svar. Ni sekunder varte Hasletos oppringingen til sin kamerat. Men kameraten tok ikke telefonen. Rett før telefonsvareren ville slått seg på, avbrøt Magnus Stangeby Hasleto samtalen. Samtalen fra den savnede 19-åringen gikk via mobilstasjonen på Sandvika Senter. Dette er det siste sikre sporet politiet har i forbindelse med forsvinningen.

Letemannskap på 90 personer fra Røde Kors, 15 politifolk, sporhunder og helikoptre med varmesøkende kameraer har siden lørdag endevendt området der den savnede kan ha beveget seg - både naboer og folk som var ute natt til lørdag, er blitt avhørt. At hundene markerte under ei bru, førte ingen vei hen: Dykkerne fant ingenting i vannet under.

- Alt til ingen nytte, sier Brubakk. Han understreker at etterforskningen vil fortsette for full maskin - men uten letemannskaper: I dag foretar dykkere de siste søkene i Sandvikselva før leteaksjonen avsluttes.

- Nå går vi over i en fase av etterforskningen som kan bli tung og lang. Alle personer på festen må kartlegges, og det samme gjelder bevegelser i Sandvika sentrum i tida rundt da den savnede forsvant. Vi har et stort arbeid foran oss, og vet fortsatt ikke om vi har med en kriminalsak å gjøre, sier Brubakk.

Kom i klammeri

Et av sporene politiet kommer til å følge, var en episode som skjedde i 01-tida under festen: Da kom den savnede i klammeri med 5- 6 ungdommer fra Oslo, hvorpå vaktene grep inn og sendte ungdommene ut. De fikk pengene tilbake, og forlot stedet i bil, mens Magnus ble igjen på festen.

- Vi har fulgt bevegelsene deres, og det er foreløpig ingenting som tyder på at de skal ha noe med forsvinningen å gjøre. Men vi skal fortsette undersøkelser også av disse, opplyser Brubakk.

Flere av ungdommene som ble sendt ut etter klammeriet, skal være av utenlandsk opprinnelse.

Diskjockey

Festen Magnus Stangeby Hasleto forsvant fra, var en «reunion»-fest for gamle venner fra det nå nedlagte utestedet West Point i Sandvika. Festen ble holdt på Studentkroa tvers overfor BI i Sandvika, i et kjellerlokale som var leid for anledningen. Etter at festen var over, gikk den savnede 19-åringen hjemover, i 03.15-tida. Jakka hadde han glemt, i stedet bar han bagen med flere hundre CD-er. Klokka 03.50 ringte han en kamerat, uten å få svar.

Magnus Stangeby Hasleto gikk ut fra Valler videregående skole i fjor, og var på permisjon fra MP-skolen på Haakonsvern utenfor Bergen da han forsvant.

Her hadde han avsluttet semesteret med førsteklasses karakterer.

19-åringen blir av venner beskrevet som en blid, utadvendt og sporty gutt, med et stort sosialt nettverk. Ingen kan tro at han har vært utsatt for noe kriminelt.

- Jeg kan ikke få meg til å tro at Magnus har noen fiender, han er heller ingen person som har kontakt med kriminelle miljøer. Derfor trodde vi først det var en misforståelse at han er savnet - det har vært snakk om at han må ha overnattet hos en kamerat. Først nå kommer sjokket over at noe tragisk kan ha skjedd, sier en venn av den savnede.

Hele Norges coronakart