Sporløst borte

Klokka 04.50 søndag morgen sendte tobarnsmoren Reidun Hardang Natadal (39) en SMS-melding til kjærestens mobiltelefon. Så ble hun sporløst borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN (Dagbladet): Tobarnsmoren fra Notodden er sporløst borte.

Politiet vet ikke om hun har vært utsatt for en kriminell handling, men vil utvide etterforskningen i dag.

Meldingen til kjæresten var sendt fra Notodden-området. Politiet vil ikke si nøyaktig hva den gikk ut på, men politioverbetjent Jan Henrik Henriksen på Notodden sier at det ikke var noe nødrop fra kvinnen.

Sendt grytidlig

- Meldingen var av personlig karakter, men bringer oss ikke noe nærmere en løsning av saken. Vi vet ikke hva som har tilstøtt kvinnen, men holder alle muligheter åpne, sier Henriksen til Dagbladet.

Tidspunktet for meldingen var likevel noe spesielt - grytidlig søndag morgen.

Kjæresten hennes oppdaget meldingen da han våknet noen timer seinere i sitt hjem, ifølge politiet. De to har vært kjærester i fire år, men bodde ikke sammen.

Etter henstilling fra familien gikk politiet ut med en detaljert etterlysning med bilde av kvinnen. Hun er 39 år gammel, slank, 1,75 cm høy og har lyseblondt hår.

Stort søk

Store styrker fra politi, Sivilforsvaret og Røde Kors deltok i søket etter kvinnen i Notodden-området i går. Det ble søkt med miniubåt i Tinnsjøen, og på ettermiddagen ble et Sea King-helikopter satt inn i leitingen.

I natt var det ikke funnet spor etter kvinnen.

Forsvinningen er en gåte for politiet og familien til 39-åringen. Det er ikke kommet fram opplysninger i saken om at hun frivillig skulle ønske å bli borte.

Hjemmet urørt

Politiet har foretatt en rekke avhør og saumfart boligen til Reidun Hardang Natadal. Det er ikke funnet tegn på at det har skjedd noe unormalt i hjemmet til familien, som ligger like ved Notodden sykehus, der kvinnen arbeider som kontorhjelp på røntgenavdelingen.

Hun har forlatt boligen uten lommebok og bankkort, men med mobiltelefonen.

Søk med hund ut fra hjemmet har heller ikke gitt resultater. Politiet mener at kvinnen kan ha hatt ei grønn militærjakke på seg da hun forlot boligen.

Telefon til eksmannen

Den 39 år gamle kvinnen har to sønner på 11 og 20 år fra et tidligere ekteskap. 11-åringen bor hos henne, men var i helga hos faren sin.

Ifølge politiet snakket hennes tidligere ektemann med henne på telefon klokka 15 lørdag. Siden har ingen hatt direkte kontakt med Reidun Hardang Natadal.

Hun ble meldt savnet av familien mandag formiddag. Etter pårørendes ønske gikk politiet ut med bilde i går. Utover dagen ble søket utvidet, og over femti personer deltok i leitingen.

Kvinnens mobil, som hun sendte den siste meldingen fra, er ikke funnet. Den er slått av og kan ikke gi politiet hjelp til å finne ut hvor hun er.

Men hennes tidligere bruk av mobiltelefon og hustelefon kan bli et viktig spor seinere i etterforskningen, hvis det viser seg at hun har vært utsatt for en kriminell handling.

På byen

Reidun Hardang Natadal var ute med en venninne fredag kveld. Politiet opplyser at personer de traff, er avhørt rent rutinemessig i saken.

Vitner har også meldt om biltrafikk ved kvinnens bolig i helga. Disse bilene er også sjekket ut av saken.

SAVNET: Tobarnsmor Reidun Hardang Natadal (39) er sporløst borte. Politiet på Notodden utelukker ikke at noe kriminelt har tilstøtt henne.
SØK: Letemannskaper søkte med båt, miniubåt og helikopter i går.