Sporløst forsvunnet
- funnet på pub

Utløste stor leteaksjon.

GJENFORENT: Nelson Newberry (22) er gjenforent med faren på sykehuset i Nairobi. Foto: Det kenyanske kriminalpolitiet
GJENFORENT: Nelson Newberry (22) er gjenforent med faren på sykehuset i Nairobi. Foto: Det kenyanske kriminalpolitiet Vis mer
Publisert

Politiet i Kenya iverksatte en omfattende leteaksjon etter at britiske Nelson Newberry (22) forsvant sporløst tidligere denne uka. Det siste håndfaste sporet var at 22-åringen dro ut for å kjøpe et nytt SIM-kort tirsdag, skriver Independent.

«Sist sett iført ei svart T-skjorte og svarte bukser klokka 11.00 på Sarit-senteret i Nairobi», lyder teksten på en etterlysningsplakat fra det kenyanske nasjonale kriminalpolitiet.

ETTERLYSNING: Politiet etterlyste Newberry med navn og bilde. Foto: Det kenyanske kriminalpolitiet
ETTERLYSNING: Politiet etterlyste Newberry med navn og bilde. Foto: Det kenyanske kriminalpolitiet Vis mer

Familie og venner hjemme i Storbritannia «fikk panikk» da Newberry ikke kom til rette, og faren hans satte seg sporenstreks på flyet Kenya for å delta i letingen.

Fredag kom gjennombruddet. Da stormet en stor styrke fra flere politietater et serveringslokale i utkanten av Nairobi.

«22-åringen navngitt som Nelson Newberry ble funnet på en lokal pub i Uthiru i Kiambu fylke, hvor han drakk med nyervervede venner», skriver kriminalpolitiet på Twitter.

NYE VENNER: Newberry ble funnet med «nyervervede venner» på denne puben i utkanten av Nairobi. Foto: Det kenyanske kriminalpolitiet
NYE VENNER: Newberry ble funnet med «nyervervede venner» på denne puben i utkanten av Nairobi. Foto: Det kenyanske kriminalpolitiet Vis mer

Politiet tok med seg den «bergede» briten, som ble lagt inn på et sykehus for behandling. På bilder er 22-åringen tydelig skadd i ansiktet, uvisst av hvilken grunn.

På andre bilder er Newberry lykkelig gjenforent med faren, som landet i Kenya akkurat tidsnok til å få med seg at sønnen var funnet.

Det har ikke kommet fram hva briten har bedrevet i perioden han var borte, ei heller hvorfor han forsvant.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer