Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sporløst forsvunnet

Den falske motefotografen møtte ikke i retten i går da han ble dømt til fengsel i fire og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg velger å tro at det ikke ligger noen dramatikk i at min klient er utilgjengelig. Riktignok hadde vi en klar avtale om at han skulle møte i retten, og at vi sammen skulle konferere om dommen etterpå, sier mannens forsvarer, advokat Jan Glent, til Dagbladet.

Møtepliktig

36-åringen, som ble løslatt fra varetektsfengsel sist i april, hadde møteplikt ved domsforkynnelsen i Fredrikstad tingrett i går.

- Jeg har ikke snakket med ham siden onsdag 30. april, sier Glent.

Han er usikker på om klientens pass er beslaglagt i forbindelse med den alvorlige tiltalen.

Dommen, som mannen seint i går kveld fortsatt var ukjent med, er knusende. Fredrikstad tingrett besluttet enstemmig å skjerpe aktor Olav Helge Thues påstand på fire års fengsel.

Dommen lyder på ubetinget fengsel i fire og et halvt år - for to tilfeller av voldtekt mot to jenter (hvorav én under seksuell lavalder), fem tilfeller av seksuell omgang med mindreårige, slibrige telefonsamtaler, SMS-meldinger og fotografering av jenter under seksuell lavalder.

- Jeg blir alltid litt overrasket når en straffeutmåling skjerpes. I denne saken er det riktignok stor grad av sammenfall mellom tiltalen og tiltaltes erkjennelse av de faktiske forhold, sier Glent.

Lokket i felle

Den domfelte mannen har i en årrekke oppsøkt unge jenter. Han har utgitt seg for å være motefotograf, yrkesmilitær og annet.

Den mindreårige jenta ble oppsøkt av domfelte i sitt eget hjem, mens foreldrene var borte. Han tiltvang seg to samleier. Jenta ble i går tilkjent en erstatning på 75000 kroner.

Den andre voldtatte jenta skal ha vært så beruset da mannen misbrukte henne, at hun ikke maktet å gjøre motstand. Voldtektsofferet ble i går tilkjent en erstatning på 50000 kroner.

36-åringen ble avslørt i juli 2001, da han ble lokket i en politifelle av to jenter på 14 og 15 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media