Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sporløst forsvunnet

For seks uker siden gikk Arne Jacob Skau på byen med gode venner i Svolvær. Klokka 02.20 forsvant han. Nå ber familien om at Kripos kobles inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVOLVÆR/BODØ (Dagbladet): - Det er gjort søk i ethvert tenkelig område. Vi har ikke grunnlag for å tro det, men er redd for at noe kriminelt kan ha skjedd. Derfor mener vi Kripos bør kobles inn, sier søsteren Tanja Solhaug til Dagbladet.

Sammen med de andre i Arne Jacob Skaus nærmeste familie har hun tilbrakt mange dager i Lofotens hovedstad, på resultatløs jakt etter informasjon om 26-åringen.

Arne Jacob Skau kommer fra Meløy kommune sør for Bodø. Slektningene har reist langt for å komme til Lofoten, hvor forsvinningen skjedde.

- Falt ikke i havet

- Arne Jacob var nyutdannet sykepleier da han flyttet til Lofoten for et halvt år siden, sier søsteren Tanja.

- Det virker som om folk trodde han ramlet i havet og druknet. Men dersom Arne Jacob hadde falt, ville han blitt funnet. Hver meter til lands og til vanns ved Svolvær havn er saumfart. Undersøkelser viser at det ikke finnes strømninger som kan ha ført et menneske ut av havna, sier søsteren.

Den lørdagen Arne Jacob Skau forsvant, var det VM i skreifiske i Svolvær. Folk fra hele Norge og 11 nasjoner befant seg i Lofotens hovedstad.

- Det er ekstremt viktig for oss å nå fram til alle som var der. Enhver observasjon kan være avgjørende for å finne ut hva som skjedde min bror, sier Tanja Solhaug.

Bedt om å gå

Arne Jacob Skau hadde lenge sett fram til lørdag 29. mars. Fire venner var invitert til leiligheten hans i Kabelvåg. Arne Jacob serverte fiskesuppe. Vorspielet var på alle måter hyggelig. Seinere skulle gjengen ut på byen i Svolvær, fem kilometer lenger øst.

- Arne Jacob var ingen restaurantløve. Dette var andre gang han gikk på byen i Lofoten, forteller Tanja Solhaug.

Arne Jacob skal ha vært i sitt vanlige, gode humør da følget ankom utestedet Qaia. Rundt midnatt ble han bedt om å forlate lokalet.

- Ingen grunn til å tvile på at han var beruset. Men ifølge vennene oppførte han seg bare som vanlig - veldig glad, mye armer og bein, masse smil og latter. Selv da han skulle få jakka tilbake, laget han ablegøyer, sier søsteren.

Siste observasjon

Men Arne Jacob Skau fikk ingen jakke. Han hadde mistet garderobelappen.

- Dermed måtte han forlate Qaia i bare skjorta. Ute var det svært kaldt. Jeg er svært kritisk til at de bare lot ham gå, sier søsteren.

Etter midnatt er det gjort to observasjoner - den første usikker, den andre sikker - av 26-åringen:

En ansatt ved utestedet Spiseriet mener at Arne Jacob Skau kom dit i selskap med fire andre: to menn og et par. Tre av dem ville handle alkohol, men ble avvist på grunn av beruselse.

Klokka 02.20 sto Arne Jacob Skau i resepsjonen ved Havna Hotell, vegg i vegg med utestedet Qaia. Han ønsket hjelp til å hente ut jakka si. Betjeningen kunne ikke hjelpe ham, og Arne Jacob forlot resepsjonen.

- Et mysterium

- Hva tror dere kan ha skjedd?

- Det er et mysterium. Som om en UFO har vært nede og hentet broren min, sier Tanja Solhaug.

Familien ber nå det lokale politiet om å skaffe bistand fra Kripos.

- Både politi og letemannskaper har gjort en strålende innsats. Men for at ingenting skal være uprøvd, håper vi Kripos kan se på saken.

Familien utelukker at Arne Jacob selvforskyldt kan ha havnet i bråk, men sier at noen kan ha latt seg irritere over hans gode, nærmest overstadige humør.

De har innsett at de etter all sannsynlighet ikke vil få Arne Jacob tilbake i live:

- Men vi vil ha ham hjem . Uvissheten er en stor ekstrabelastning.

SAMMEN I SORGEN: De som står Arne Jacob Skau nærmest, håper at folk som var i Svolvær lørdag 29. mars, melder seg for politiet dersom de har sett den savnede. Fra venstre bestekamerat Joar Lillevik (som var sammen med Arne Jacob den kvelden han forsvant), bror Bjørn Tinnan Solhaug, søster Tanja Solhaug, svigerinne Bjørg Tinnan Solhaug og pappa Svein Skau.
SAVNET: Arne Jacob Skau var iført svartstripet hvit skjorte, brune bukser i kordfløyel og småsko da han forsvant. Han er 174 cm høy, veier 64 kilo og har lyst blondt bølget hår.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media