Sporløst forsvunnet

Tsjekkiske Roman Cernohlavek (19) har vært savnet i Norge siden juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tsjekkiske Roman Cernohlavek var i slutten av juli på fjelltur med en gruppe turister i Masfjorden, da han bestemte seg for å gå en tur på egen hånd.

Hva som har skjedd etterpå er et mysterium for familie og venner.

Vitneobservasjoner

- Vi fikk en savnet-melding fra det tsjekkiske konsulatet, og satte i gang søk. Nå etterforsker vi bredt, selv om vi ikke har spesielle mistanker om at han er utsatt for noe kriminelt, forteller informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet regner med at Roman kom hjem fra fjellturen, fordi vitner snakket med gutten ved et leskur ved Vågset sag i Masfjorden 25. juli.

Et annet vitne har fortalt at tsjekkeren kjørte med vedkommende fra Flåm til Gudvangen to dager senere. Tsjekkeren skal ha fortalt at han måtte komme seg til Bergen, der han hadde en avtale.

Der slutter politiets spor.

Vil søke igjen

- Vi er svært interessert i tips, og velger å gå ut med etterlysningen på nasjonalt plan fordi det er mange reisende fra hele landet som kjører i området. Vi samarbeider med tsjekkisk politi via Interpol, og håper på en snarlig løsning i saken, sier Hillestad.

Politiet har gjennomført søk rundt Masfjorden, og vil for sikkerhets skyld gjennomsøke området på nytt i helgen, i samarbeid med mannskaper fra Røde kors.

Har du tips? Kontakt Masfjorden lensmannskontor (telefon 56 16 31 80), operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt (telefon 55 55 63 00), eller telefon 02800.

SPORLØST BORTE: Politiet har frigjort flere bilder av den savnede 19-åringen, og håper å få inn flere tips.