Sportsstemmen har stilnet

Når Knut Th. Gleditsch (62) er gått bort, så er det en av landets mest kjente sportsstemmer som har stilnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gle' som han het blant kolleger, venner og idrettsutøvere, ble hentet til TV-sporten i NRK allerede i 1966.

I de ni siste årene har han vært TV3s fotball-, alpint og golfkommentator.

Med et så langt livsløp som TV-kommentator, har Gleditsch formidlet norske oppturer og nedturer fra idrettsarenaene for flere generasjoner TV-seere.

Han begynte som journalist i avisen Sportsmanden. Fortsatte deretter i Morgenposten før han kom til NRK.

Gleditsch kommenterte vekselvis alpint og fotball i mange år før det var noe tegn til norske gjennomslag i alpinsirkuset eller i fotball-VM. Han kommenterte sju verdensmesterskap i fotball - og ifølge NTB skal han ha formidlet 76 tippekamper fra England for NRK.

Takket være Knut Th. Gleditsch sin entusiastiske stemme kunne det norske TV-publikummet dyrke både utenlandske alpin- og fotballstjerner.

Mye fordi han kommenterte hendelsene med mange skråblikk. Gle' formidlet sport som underholdning, og beveget seg ofte utenom det sportsfaglige. Det kunne være nødvendig for å holde på publikummet gjennom mange grå tiår i norsk toppidrett.

Knut Th. Gleditsch har vært aktiv utereisende sportskommentator for TV3 helt til han fikk en uhelbredelig kreftdiagnose. Den fikk han i romjula. I dag tidlig døde han, og en av våre første TV-kjendiser og nestorer innen sportsjournalistikk er borte.

- Våre tanker går naturligvis først og fremst til kona Berit, og barna Kine, Pål og Espen, sier TV3s sportssjef, Stian Aune Kleppo.

- Vi har mistet en nær venn og kollega, og er naturligvis sørgelig preget av det, sier Aune Kleppo.

Som fotballkommentator på TV3 har Gleditsch fulgt Champions League - og dermed Rosenborgs mange spennende oppgjør. Her har Knut Thorbjørn Eggen, Rosenborg-trener Nils Arne Eggens sønn, vært Gleditsch' sidekommentator. For Eggen kom dagens melding som et sjokk:

- Dette klarer jeg nesten ikke snakke om, selv om jeg har vært klar over situasjonen en viss tid. Jeg kan ikke si annet nå, enn at tankene går til familien, sier Knut Thorbjørn Eggen til Dagbladet.no.

Rosenborg sørger

-Dette er tragisk, sier Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til Dagbladet.no. -Han var en veldig nær venn av meg personlig. Jeg visste litt om at han var syk på forhånd, men det gikk veldig fort. Jeg har mistet en god venn og en ypperlig reporter. Jeg husker han hellt tilbake til Morgenposten og SportsManden. -Sammen med Arne Scheie var han den siste av den gamle garde reportere som preget tv-sportjournalistikken, sier Eggen.

  • Knut Th. Gleditsch hadde familien rundt seg da han i dag døde på Bærum sykehus.
<B>PÅ JOBB:Knut T. Gleditsch på jobb med sønnene Pål og Espen