Sporveien øker takstene

Flere kjører kollektivt og færre sniker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Før sa alltid Oslo Sporveier at de høye takstene blant annet var et resultat av synkende passasjertall og at så mange snek på trikken og t-banen.

Driftsoverskudd og flere reisende

Det siste året har derimot denne trenden snudd. Oslo Sporveier har skrytt høyt at snikandelen er redusert med 40 prosent det siste året, noe som betyr 11 til 15 millioner mer i inntekter.

I tillegg har passasjertallet økt, og Oslo Sporveier rapporterte om et halvårsresultat på 78 millioner kroner.

Likevel foreslår Oslo Sporveier å øke sine takster fra neste år med 2,9 prosent i snitt. Prisen på enkeltbilletter står stille, men prisene på flere av rabattkortene øker. Dermed er de som reiser mye som må betale mer.

Koster 10 prosent mer

Prisen på dagskort for voksne øker til 60 kroner. Dermed må du reiser mer enn tre turer med kollektivtrafikk i løpet av et døgn for at det skal lønne seg å kjøpe dagskort. Prisen på dagskort for barn blir frosset på 30 kroner.

Et sjudagers kort øker med over vel 10 prosent, fra 190 til 210 kroner. For barn øker kortet med 10 kroner fra dagens 95.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer