Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sporveiene tviholder på hysj-taktikken

Miljøbyråd Merete Agerbak-Jensen vil at folk skal få se vognene som smadres. Slik ønsker hun å øke folks motstand mot taggere og trashere. Oslo Sporveier nekter likevel å la media fotografere ødeleggelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vår linje står fast. Media får ikke filme eller fotografere vogner som er utsatt for hærverk, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier.

I Dagbladet.no på lørdag forlangte Agerbak-Jensen «Vis oss hærverket». I dag presenterte hun byrådets drastiske ti-punktsplan som skal gjøre Oslo til en taggerfri by.

Mandag ba Dagbladet.no Oslo Sporveier revurdere hysj-linja si. I kveld kom svaret.

- Flere media har den siste tida kommet med fotoønsker. Ingen får slippe til, fastholder Rydmark.

83 ganger siden nyttår har ungdom angrepet vogner så kraftig at de har blitt satt ut av drift. Hver gang har sporveiene gjort sitt ytterste for å hindre media å ta bilder av skadene. I all hast fraktes de til verkstedene hvor de repareres umiddelbart - uten innsyn.

- Taggerne ønsker å vise fram logoene sine til flest mulig. Derfor vil vi ikke ha skadeverket i avisen eller på tv, sier Rydmark.

Miljøbyråden tok til orde for å innføre samme ordning som i Stockholm. Der får media fotografere, men de blir bedt om å ikke gi logoene en fremtredende plass.

- Det er en fornuftig løsning. Da får folk se hvor store ødeleggelser ungdommene lager, samtidig som vi ikke gir taggerne den eksponeringen de ønsker, sier Agerbak-Jensen.

<B>GJEMMES OG FIKSES:</B> Når vognene herpes og tilgrises, blir de straks fraktet til et av sporveiens verksteder. De vil ikke at folk skal se hva taggerne har gjort.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media