Spot er død

George W. Bush er i sorg etter at lekekameraten gikk bort i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentens 14 år gamle springer spaniel sovnet inn i går etter at hun har hatt flere slag den siste tida, blant annet ett i forrige uke. Familien måtte ta den tunge beslutningen å avlive henne etter at hundens tilstand var blitt merkbart dårligere.

- Bush og kona Laura gikk med på vetrinærens anbefalelse om å la Spotty sovne inn. Presidenten, fru Bush og resten av familien er tynget av sorg etter bortgangen. Hun var et elsket medlem av familien i nesten 15 år, skriver pressesekretær Scott McClellan i en pressemelding.

Lekekamerat

Spott, eller Spotty som Bush kalte henne, er trolig den eneste hunden som har fått to atskilte opphold i Det hvite hus. Hun er datter av hunden Millie, som tilhørte Bush senior, og ble født i Det hvite hus. Hun kom tilbake til fødestedet da Bush ble innsatt i januar 2001.

Ari Fleischer, tidligere talsmann for presidenten, sier til Washington Post at Bush alltid gledet seg til å treffe igjen lekekameraten når han kom hjem til Det hvite hus.

- Selv om det skjer mye i verden og han er presidenten, er det jo slik at alle dyreeiere elsker dyrene sine, sier Fleischer.

Redusert

Spots fulle navn var Spot Fetcher, og hun var oppkalt etter baseballstjernen Scott Fletcher som spilte for det Bush-eide laget Texas Rangers.

- Folk spør ofte hvordan jeg kom på akkurat det navnet. Jeg vet ikke, jeg er bare en kreativ type, sa Bush under en middag i Det hvite hus i 2002.

Den siste tida var Spot blitt svært redusert, og de ansatte i Det hvite hus ble flere ganger vitner til at den tidligere så oppvakte krabaten gikk rett på dørene. Hun blir gravlagt på familiens ranch i Crawford i Texas.

Den skotske terrieren Barney og katten India «Willie» Bush bort fortsatt i Det hvite hus.

BOLTREPLASS: Det var god plass å leke på utenfor Det hvite hus.
GIKK TUR: Bush pleide å gå tur med Spot hver morgen klokka 06.50. Dette bildet er tatt 5. februar i år, mens de ventet på familiens andre hund, Barney.
GIV AKT: Soldatene sto i rett mens Spot ruslet ut av presidenthelikopteret Marine One.
USIKKER: Spot likte å svømme, men ser ikke ut til å være helt klar for å hente ballen likevel.