Spotifys børs­åpning ble en hit

Musikkstrømmetjenesten Spotify var verdsatt til 26,5 milliarder dollar, eller om lag 215 milliarder kroner, da Wall Street stengte tirsdag.

FULL KONTROLL: Spotify kommer ikke til å skrive ut nye aksjer, noe som betyr at grunnleggerne Daniel Ek (bildet) og Martin Lorentzon beholder kontrollen over selskapet. Foto: NTB Scanpix
FULL KONTROLL: Spotify kommer ikke til å skrive ut nye aksjer, noe som betyr at grunnleggerne Daniel Ek (bildet) og Martin Lorentzon beholder kontrollen over selskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forventningen har vært stor til hvor mye Spotify-aksjen ville verdsettes for, og svaret fikk investorene da den svenske strømmetjenesten ble notert på New York-børsen tirsdag.

Ved åpningstid var aksjekursen på 166 dollar, noe som ga selskapet en verdi på 29,5 milliarder dollar. Det er om lag 6 milliarder dollar mer enn hva som var ventet på forhånd.

Det svenske selskapet opplevde en gradvis nedgang tirsdag ettermiddag, og ved stengetid var aksjekursen på 149,01 dollar. Det betyr at selskapet har en markedsverdi som kan sammenlignes med M&T Bank og General Mills, skriver New York Times.

Beholder kontrollen

Men Spotify kommer ikke til å skrive ut nye aksjer, noe som betyr at grunnleggerne og de nåværende eierne beholder kontrollen over selskapet.

- Spotify øker ikke kapitalen, og våre aksjeeiere og ansatte har kunnet kjøpe og selge aksjer i selskapet i årevis, skriver en av Spotifys grunnleggere og eiere, svenske Daniel Ek, i et blogginnlegg før børsåpning tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer