Språkfarse om Grunnloven i ferd med å løses

Intens møtevirksomhet på Stortinget har ført til kompromiss-vilje i flere partier.

MOT LØSNING: Sakordfører i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Per Olaf Lundteigen (Sp), er i ferd med å sikre et flertall for en endring av språket i Grunnloven. Det er imidlertid usikkert hvilke alternativ som får flertall. Rasmus Hansson i Miljøpartiet de grønne er del av en allianse mellom MDG, Arbeiderpartiet, SV og Sp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MOT LØSNING: Sakordfører i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Per Olaf Lundteigen (Sp), er i ferd med å sikre et flertall for en endring av språket i Grunnloven. Det er imidlertid usikkert hvilke alternativ som får flertall. Rasmus Hansson i Miljøpartiet de grønne er del av en allianse mellom MDG, Arbeiderpartiet, SV og Sp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den babelske striden om Grunnlovens nye språkdrakt, kan være i ferd med å få en løsning.

Dagbladet vet at møtevirksomhet på Stortinget fredag har ført til at flere partier nå er i bevegelse. Viljen til å faktisk få til en endring i jubileumsåret, har økt sjansen for et kompromiss.

Frp gjennomførte lørdag et ekstraordinært gruppemøte - på landsmøtehotellet på Gardermoen - der partiets stortingsrepresentanter ble oppdatert på situasjonen.

Etter det Dagbladet erfarer ga Frp-gruppa tilslutning til at partiets representanter i kontroll- og konstitusjonskomiteen skal fortsette forhandlinger som kan forene Frp, KrF, Arbeiderpartiet, SV, Sp og De Grønne.

- Nå er saken i spill, og vi har utrolige spennende dager helt fram til avstemmingen på tirsdag, sier saksordfører for saken i komiteen, Per Olaf Lundteigen (Sp).

LES OGSÅ: Grunnloven kan oppdateres, eller utdateres, skriver Marie Simonsen.

- Flere på gli, det går mot endring For det er fortsatt uklart hvilken endringsmodell som til slutt legges til grunn. Etter det Dagbladet får opplyst, står det mellom et alternativ der Grunnloven språkoppdateres på både bokmål og nynorsk etter Graver-utvalgets forslag, og et alternativ med en bokmålsendring etter språkprofessor Finn-Erik Vinjes forslag, kombinert med Gravers nynorsk-forslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer