Sprakk én gang- mistet all hjelp

På Stortinget i dag fikk narkomane Borge Andersen fortelle politikerne om sin kamp for livet.

MED LUA I HÅNDA: Borge Andersen (50) var også med i fjor, da de narkomane fikk komme inn på Stortinget og fortelle sine historier. Siden da har han blitt kastet ut av en avrusningsinstitusjon. Tidligere i dag fikk han fortelle politikerne om hvorfor. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
MED LUA I HÅNDA: Borge Andersen (50) var også med i fjor, da de narkomane fikk komme inn på Stortinget og fortelle sine historier. Siden da har han blitt kastet ut av en avrusningsinstitusjon. Tidligere i dag fikk han fortelle politikerne om hvorfor. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet:) Kl. 11.30 i dag marsjerte nesten tretti rusmisbrukere og støttespillere fra Oslo S og opp til Stortinget.

I år, som i fjor, ble de invitert inn av politikere fra en rekke partier, blant andre Frp-leder Siv Jensen, SVs Karin Andersen og Aps Anette Trettebergstuen.

- Gikk ikke lengerEn av dem som fikk fortelle politikernes sin historie er Borge Andersen (50). Dagbladet har skrevet om ham flere ganger. Sist gang kunne Dagbladet skrive at han nå får plassen sin tilbake på avrusning. Allerede neste uke skal Borge starte på ny. 

I dag fortalte han politikerne om at han etter det første møte med politikerne på Stortinget i fjor, hadde søkt om hjelp.

- I etterkant av møtet i fjor, følte jeg at det ikke gikk lenger. 20. januar kom jeg inn på det som skulle være en langtidsbehandling på Ullvin. Etter en stund gikk alt bra. I helgene besøkte jeg venner og familie. Jeg begynte til og med å søke etter en bolig, sier han og forteller videre.

- Et halvt år etterpå blir jeg kalt inn på intervju og får beskjed om at det kan ta et halvt år til før jeg får en bolig. Det tar altså ett år fra du søker, til du får en leilighet, fortalte Borge politikerne, pressen og de andre oppmøtte på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer