Sprang over raset for å komme hjem

Bare en halvtime etter at det andre raset hadde gått i Lyngen, tok Batte Saveski sjansen. Han sprang over det 400-500 meter brede raset for å komme hjem til sin gravide kone Line.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk tillatelse fra brannvesenet til å ta meg over raset. I hver ende av snømassene stod det to biler parkert. Hva som foregikk i hodet på meg, husker jeg ikke - jeg er fra Sør-Sverige og ikke så vant med ras, forteller Batte Saveski.

Ekteparet, som begge er fysioterapeuter bor i Ura, bare 300-400 meter fra stedet der det første raset gikk. Etter at det første raset gikk ved 13-tiden, bestemte Batte seg for å komme seg hjem. Før han kom så langt, kom det andre raset.

- Da det andre raset gikk, var jeg ute en tur. Jeg hadde ikke hørt noe da det gikk bare 300-400 meter unna oss. Det var ingen lyd da ras nummer to gikk. Jeg så bare en stor snøføyk komme nedover fjellsiden, forteller Line Hjelland Saveski.

Halveis mellom ytterkanten av det første raset og hjemmet deres står en rasvoll som er bygd opp for å lede unna masser i det rasfarlige området.

- Den vollen gjør at vi føler oss rimelig trygge her likevel, forteller ekteparet.

(NTB)

LØP HJEM: Batte Saveski tok sjansen og løp over rasområdet.