Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprayet frukt med gift

De ansatte på Rema i Kristiansand sprayet frukten med giftig insektmiddel for å bli kvitt fluene. Næringsmiddeltilsynet reagerer kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en av Remas kunder i Tordenskjoldsgate i Kristiansand som oppdaget at de ansatte brukte insektmiddelet Radar på fruktdisken.

Ulovlig

- Det er helt uakseptabelt å bruke insektmiddel slik, det er hodeløst gjort, sier avdelingsleder ved Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder, Niels Rickard Nyberg til Fedrelandsvennen.

Etaten har nå innført forbud mot å omsette frukten som er sprayet med gift. Næringsmiddeltilsynet opplyser at det ikke er forbundet med noen akutt fare å spise frukten. Radar inneholder plantevernmiddelet pyretriner. Det er tillatt med små mengder av stoffet i ulike matvarer.

- Dette er alvorlig, de har brukt et veldig giftig stoff. Det er også alvorlig at de har brukt Radar uten å lese bruksanvisningen, sier tilsynsingeniør ved Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder, Willy Tangstad.

River fruktdisken

- Vi har sagt at bruken av Radar må opphøre umiddelbart, fortsetter Tangstad.

På Rema har de tatt affære.

- De ansatte har fått streng beskjed om at slikt aldri skal skje igjen. Jeg beklager på det sterkeste, sier butikksjef Stig Johnsen. Han opplyser at bruken bare har forekommet denne ene gangen, og at det ikke ble sprayet direkte på frukten.

- Det kan kanskje ha sett ut som det ble sprayet direkte på frukten, men de ansatte sier at de bare sprayet på bordet, fortsetter han.

All frukten er nå kastet, og i tillegg boksen med insektgiften. I dag skal hele frukttorget rives og settes opp på nytt.

Det er på grunn av varme og fuktighet de Rema-ansatte tydde til gift. Butikken fikk store problemer med fluer, og Radar ble løsningen. Nå skal et firma se på flueproblemet på forsvarlig vis.

<B>ULOVLIG:</B> Og giftig. Frukten på Rema ble sprayet med insektsmiddelet Radar.
<B>ALL FRUKTEN ER NÅ KASTET:</B> Og fruktdisken skal rives og bygges på nytt.