Spredde hatkassetter

En muslimsk geistlig oppfordret sine britiske tilhengere til drap på kristne, jøder og hinduer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abdullah al-Faisal talte til tusenvis av unge muslimer under sine rundreiser i Storbritannia. Nå står han for retten i London. Kassetter med sjeikens taler ble solgt i islamske bokhandler under titlene 'Hellig krig', 'Krigserklæring' og 'Ingen fred med jødene'.

al-Faisal har erklært seg ikke skyldig i tiltalen for å ha oppfordret til drap og oppmuntring til rasehat. Strafferammen er livsvarig fengsel, skriver Times Online.

- Så herlig er det å drepe en vantro, sier imamen på en av kassettene. - Du krabber opp på ryggen hans. Mens du skyver ham ned i helvetets ild, farer du selv til paradis.

Imamens tale:

  • - Dere må lære å skyte, føre fly og stridsvogner.
  • - Med britisk pass er det lett å fly til Israel. Dra dit og gjør det du kan. Hvis du dør, kommer du til Paradis.
  • - Hvis du drar til India og ser en hindu på gata, er det lov å drepe ham og ta pengene hans. Verken livet eller pengene hans er hellige.
  • - Jødene er råtne til kjenen og seksuelt perverse. De bør drepes raskt, slik Hitler gjorde.
  • - Det er lov å bruke kjemiske våpen mot vantro. Hvis du har kakerlakker i huset, sprøyter du med kjemikalier.

al-Faisal (39) ble født i Jamaica, der foreldrene tilhørte Frelsesarmeen. Han konverterte til islam som 16-åring og kvittet seg med døpenavnet William Forest. Sjeiken har sin religiøse utdannelse fra Saudi-Arabia og sin menighet i Stratford i Øst-London.

Under avhør skal al-Faisal ha innrømmet at han har 'problemer' med jøder, men ikke at han har oppfordret tilhengere til å drepe dem.

Før rettssaken åpnet, besluttet domstolen at jøder og hinduer ikke kunne sitte i juryen. Sjeikens forsvarere mente at troende fra disse religionene ikke ville være uhildet.

EKSTREM:al-Faisal på vei til rettssalen i London torsdag.