Mutert coronavirus

- Spredning av villsmitte

Raymond Johansen med klar tale til innbyggerne. Ber samtidig regjeringen ta ytterligere grep.

VILLSMITTE: - At man ikke har funnet smitteveien betyr at vi for første gang har spredning av villsmitte i Norge, sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse lørdag formiddag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen kommenterer klokka 12.30 nye nasjonale tiltak for Oslo-regionen. Tidligere lørdag ble det innført nye, strenge tiltak for å slå ned på den muterte varianten av coronaviruset, som har hatt utbrudd i Nordre Follo.

Den engelske virusmutasjonen ble først påvist hos sykehjemsbeboere på et sykehjem i Nordre Follo, med mulig spredning til en barnehage. I løpet av fredag 22.01 ble det påvist 17 nye positive tilfeller med den engelske mutasjonen. Fem av disse har tilknytning til sykehjemmet i Nordre Follo.

- Faren for at muterte varianter av viruset skulle komme til Norge, har vi advart om lenge. At man ikke har funnet smitteveien betyr at vi for første gang har spredning av villsmitte i Norge, sier Johansen.

Byrådslederen forteller at tiltakene som nå innføres, for noen er de strengeste siden pandemiens start.

- Det er viktig at vi får felles regler for alle nabokommunene rundt Nordre Follo. Jeg håper regjeringen i tillegg til dette tar ytterligere grep, sier Johansen.

Han legger til at det kan bli noen dager med stengte barnehager og skoler inntil man har fått på plass det nødvendige for å kunne drive disse på rødt nivået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer