Corona i USA:

Spredte konspirasjonsteorier - døde med covid

Delte desinformasjon om coronaviruset gjennom hele pandemien.

DØD: Marcus Lamb døde av viruset han benektet eksisterte. Foto: Daystar / AP / NTB
DØD: Marcus Lamb døde av viruset han benektet eksisterte. Foto: Daystar / AP / NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Marcus Lamb, grunnleggeren og presidenten i den kontroversielle, kristne og konservative kanalen Daystar Television Network, døde etter å ha fått påvist coronaviruset, skriver CBS News.

Det kunngjorde kanalen og familien hans tirsdag denne uka. Han ble 64 år gammel.

- Det er med tungt hjerte vi kunngjør at Marcus Lamb, president og grunnlegger av Daystar Television Network, gikk bort i morges, tvitret kanalen tirsdag.

Kontroversiell kanal

Lamb-familien og Daystar har kommet med kontroversielle uttalelser om coronaviruset gjennom hele pandemien, melder CBS News.

Nettverket har vært vertskap for en rekke videoer og podkaster, som har uttalt at de er imot influensavaksiner, HPV-vaksiner og vaksiner generelt.

De skal også ha vist intervjuer med flere vaksinemotstandere.

Den familieeide kanalen har også hevdet at bruken av ikke-godkjente behandlinger for corona fungerer, blant annet medikamenter som ivermectin og hydroksyklorokin, ifølge CBS News.

Centers for Disease Control and Prevention og National Institutes of Health har gjentatte ganger advart mot å bruke disse medisinene i sammenheng med coronaviruset.

Sønnen og kona har i ettertid vært ute og bekreftet at faren døde tirsdag.

- Han ble diagnostisert med covid og fikk deretter lungebetennelse. Men han hadde allerede diabetes, sier kona Joni ifølge CBS.

STIKK: Erna Solberg kom med et stikk til regjeringen etter at Statsminister Jonas Gahr Støre kom med deres nye coronatiltak. Video: Regjeringen.no Vis mer

Ikke forandret holdning

- Hjertet hans ga seg til slutt. Han trodde hundre prosent på alt vi har snakket om her på Daystar. Det står vi fortsatt ved, selvsagt, sier enka.

Sønnen Jonathan Lamb har også uttalt seg om farens bortgang på Twitter.

- Jeg er tom for ord i dag. Faren min gikk bort i dag tidlig klokka fire på morgenen, skriver sønnen om dødsfallet.

I en sending fra 23. november på Ministry Now-programmet på kanalen, omtalte blant annet Jonathan Lamb farens sykdom som et «åndelig angrep fra fienden».

Familien ber om at privatlivet deres respekteres mens de sørger over tapet av Lamb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer