Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sprenger handlingsregelen i filler

Hvis Frp vil innfri skatteløftene sine.

FRP-TAKSAMETER: Finanskomiteens leder, Torgeir Micaelsen (Ap), har summert sammen Frp's skatte- og avgiftsløfter siden 2005 til 100 milliarder kroner. Foto: Ap
FRP-TAKSAMETER: Finanskomiteens leder, Torgeir Micaelsen (Ap), har summert sammen Frp's skatte- og avgiftsløfter siden 2005 til 100 milliarder kroner. Foto: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap mener det er frekt av Frp å kritisere statsminister Jens Stoltenberg og kalle seg ansvarlig samtidig som partiet legger fram skatteløfter verd 100 milliarder.

Må rydde opp
- Før Siv Jensen og Ketil Solvik-Olsen tillater seg å kritisere statsministerens og Ap's økonomiske politikk, må de rydde opp i egen løfteflom i skaffe- og avgiftspolitikken, sier finanskomiteens leder Torgeir Micaelsen til Dagbladet.
I Dagbladet mandag sa Frp-leder Siv Jensen at Stoltenberg bløffer når han gir inntrykk av at det blir fullt økonomisk kaos dersom Høyre og Frp skulle overta. Og finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen sier det er feil når statsministeren hevder at Frp bruker mer penger. Ifølge Solvik-Olsen vil Frp forbruke mindre penger, kutte i statens utgifter, men investere mer.

Frp-taksameteret
Torgeir Micaelsen har over lang tid fulgt det han kaller Frp-taksameteret, dvs. rekken av skatte- og avgiftsløfter fra Frp. Ifølge Micaelsen har Frp siden 2005 kommet med løfter om skatte- og avgiftslettelser til en sum av 100 milliarder kroner.
- Noen av forslagene er tatt med i Frp's alternative budsjett, andre ikke. De er uansett lagt fram av Frp-representanter. Forslaget om å heve minstefradraget er fra Frp's alternative budsjett som ble presentert av Siv Jensen, mens forslaget om formuesskatten ble lagt fram av Ketil Solvik-Olsen.

Bruk rød penn
Summen, 100 milliarder i skattelette, vil sprenge handlingsregelen i filler. Eller så betyr det massive kutt i velferdsstaten. Men hvis de skal samarbeide med Høyre, som har sagt at de vil holde handlingsregelen, må noen av løftene ut. Jeg har satt opp lista for dem, så nå kan de bare bruke rød penn og krysse ut, sier Micaelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media