Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprenger udetonert bombe fra andre verdenskrig i dag

De 223 beboerne på Vallø er blitt evakuert i natt.

SPRENGES: Etter funn av en bombe trolig fra krigens dager har politiet sperret av innkjøring til halvøya Vallø utenfor Tønsberg og ber publikum som befinner seg i området om å holde seg bak politiets sperringer. I dag skal bomben sprenges. Foto: Politiet / NTB scanpix
SPRENGES: Etter funn av en bombe trolig fra krigens dager har politiet sperret av innkjøring til halvøya Vallø utenfor Tønsberg og ber publikum som befinner seg i området om å holde seg bak politiets sperringer. I dag skal bomben sprenges. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret vil lørdag ettermiddag foreta en kontrollert sprengning av flybomben fra 2. verdenskrig som ble funnet på Vallø i Tønsberg fredag.

I tillegg til en evakueringssone på tusen meter henstiller politiet publikum, i en radius av 1.800 meter fra funnstedet, om å holde seg innendørs i forbindelse med sprengingen. Rundt 4.000 personer bor innenfor det aktuelle området.

Det arbeides nå med å skjerme bomben før den sprenges ved at det bygges opp en voll rundt den delen av bomben som vender inn mot land

Flyforbud

Politiet forsikrer at det ikke er noen umiddelbar eksplosjonsfare så lenge den nær et halvt tonn tunge britiske bomben ligger i ro.

Sprenglegemet ble funnet i 13-tiden fredag i forbindelse med Essos opprydningsarbeider på et gammelt raffineriområde. Bomben skal ha ligget sammen med annet jernskrot på stedet.

Det er vakthold i området, og publikum oppfordres til ikke å oppsøke området verken til lands eller til sjøs. Det er også innført flyforbud over funnstedet

I forbindelse med sprengningen blir tilgangen til området sperret. Politiet vil patruljere på stedet og varsle med sirener og høyttalere.

Evakuert og stengt

Politiet og Tønsberg kommune holdt lørdag formiddag et informasjonsmøte på Quality Hotell Tønsberg.

De 223 beboerne på halvøya er evakuert og tilbrakte natten på hotell i byen. Halvøya Vallø, med om lag 125 bygninger, vil forbli evakuert inntil bomben er uskadeliggjort.

Vallø båthavn ligger innenfor det evakuerte området og er stengt for all ferdsel hele lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media