- Sprengkåte rådyr er en fare i trafikken

- Aggressiv og brutal.

TRAFIKKFARLIG: Rådyr i høybrunsten er en stor fare i trafikken, sier viltnemndsleder i Hobøl kommune, Håvard Jensen. Foto: jacques Hvistendahl / Dagbladet og Privat
TRAFIKKFARLIG: Rådyr i høybrunsten er en stor fare i trafikken, sier viltnemndsleder i Hobøl kommune, Håvard Jensen. Foto: jacques Hvistendahl / Dagbladet og Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Viltnemndsleder i Hobøl kommune i Østfold, Håvard Jensen, opplyser på sin egen Facebook-side at sommerkåte rådyr er en stor fare i trafikken.

«Enda en kåt råbukk kjørt i hjel på fv. 120. Følg med folkens! Råbukken er i brunst og rågeitene springer i alle retninger. (...) Takket være en utrolig god hundefører og en våken hund ble dette oppdraget løst på rekordtid.» skriver han på Facebook. Det var lokalavisa Smaalene som først omtalte saken.

Sprengkåt Dagbladet tar en telefon til viltnemndslederen og lokalpolitikeren.

- Dette er vel ikke noe alle er klar over?

- Dette er noe jeg prøver å pese hver dag, sier Jensen til Dagbladet.

Fra 1. mai og fram til nå regner Håvard Jensen med at han har hatt omkring 20 vakter i viltnemnda. I løpet av den tida har han hentet inn åtte rådyr. Seks av dem var bukker.

- Nå er bukkene sprengkåte. Det er høybrunst, og den er på jakt etter brunstige geiter. Bukken er da aggressiv og brutal. han kikker ikke til høyre eller venste. Han har jo et harem å passe, sier Jensen.

Bil i mellom I Hobøl er det mye rådyr, og den beveger seg også lands bilveiene i kommunen. Dette virker ikke å bry rådyrbukkene.

- Dersom geita hopper over veien, vil bukken også hoppe etter uten å kikke seg rundt. Da hender det tilfeldigvis det er en bil i mellom. Oppførselen fra hannen er hodeløs. Bukken er helt gæren, sier han.

Han ber bilister være ekstra forsiktig i høybrunstperioden, som varer fra omkring mai og ut av august.

- Det er helt normal oppførsel nå på sommeren, og bilister må være forsiktige, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer