Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprengningsalarm avblåst på Nordmøre

Bilen undersøkt av bombegruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombeeksperter fra politiet tok natt til mandag hånd om bilen med sprengstoff som søndag havnet utfor E39 i Gjemnes kommune på Nordmøre.

Politiet måtte stenge E39 i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal etter at en bil med en sprengladning kjørte av veien søndag ettermiddag. Situasjonen ble betegnet som farlig, og politiet ba om hjelp fra Oslo politidistrikts bombegruppe.

Ved 22-tiden søndag var mannskaper fra bombegruppa framme på stedet og begynte å ta fatt på arbeidet med å undersøke bilen. Ved 1.30-tiden natt til mandag kunne de runde av arbeidet.

- Veien ble åpnet igjen ved halv to-tiden. Bilen er fjernet og brakt til Kristiansund, og sprengstoffet som var i bilen, er deponert på et lager hos Kristiansund kommune. Mannen som kjørte bilen, er ivaretatt av politiet, opplyser operasjonsleder Magne Fredriksen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Bilen ble kjørt av en mann som ifølge politiet truet med å ta sitt eget liv. I krysset E39/fylkesvei 279 i Gjemnes, på hovedveien mellom Kristiansund og Molde, kjørte han av veien. Bilen befant seg 30 meter fra krysset. Folk måtte kjøre lange omveier på grunn av at veien ble stengt.

Mannen som kjørte bilen, er mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

- I løpet av mandag skal vi undersøke bilen hans ytterligere, og vi skal foreta en opptelling av antall eksplosiver. Vi skal også foreta formelt avhør av mannen, sier Fredriksen.

Politiet kunne natt til mandag ikke si hva slags sprengstoff som var i bilen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media