Sprengstoff funnet i begge flyvrakene

Nå tror russerne stadig mer på selvmordsbomber-teorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er funnet spor av sprengstoff også i det andre av de to flyene som styrtet i Russland tirsdag, opplyser den russiske sikkerhetstjenesten FSB.

Det er rester av sprengstoffet heksogen, eller RDX, som er funnet i vrakdeler fra begge de styrtede flyene, sier en talsmann for FSB til Reuters.

Det ble tidligere på dagen lørdag meldt at russiske etterforskere skulle undersøke levningene av to tsjetsjenske kvinner som omkom i de to flystyrtene som tok livet av 89 mennesker.

Selvmordsbombere?

Flere russiske medier har allerede konkludert med at de to omkomne tsjetsjenske kvinnene var selvmordsbombere. Kvinnenes slektninger har ennå ikke identifisert likene.

En tsjetsjensk tjenestemann sier til avisen Izvestia at den ene av kvinnene ønsket å dø for å hevne broren sin.

- Amanta Nagajeva hadde et klart motiv for å dø. Ved å sprenge seg og flyet i lufta, tok hun hevn for seg og broren som ble bortført av sikkerhetsstyrkene for fire år siden, sier tjenestemannen til avisen.

Avisen Kommersant, som i lørdagsutgaven har bilde av en kvinne med muslimsk hodeplagg der bare øynene hennes synes, har en klar mening om hvem de to kvinnene var, nemlig tsjetsjenske selvmordsaksjonister.

Den andre kvinnen, S. Djebirkhanova, kjøpte billetten sin i siste øyeblikk og var den siste passasjeren som gikk om bord i flyet, skriver avisen Komsomolskaja Pravda.

89 omkom

To passasjerfly med til sammen 89 mennesker styrtet i Russland tirsdag kveld.

Begge de to flyene tok av fra Moskva tirsdag kveld, det ene i retning Volgograd i det sentrale Russland mens det andre skulle til feriestedet Sotsji ved Svartehavet.

(NTB)