Sprengstoff funnet på Tiller i Trondheim

Forsvarets spesialister kalt inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er funnet to kasser med sprengstoff på en gammel avfallsplass på Tiller i Trondheim. Forsvarets spesialister leter etter flere kasser, men foreløpig er det ikke aktuelt å evakuere boliger i nærheten.

Politiet ble varslet om funnet av den første metallkassen med sprengstoff klokka 17.45 mandag ettermiddag. Kassen ble funnet nedgravd i et gammelt avfallsdeponi, om lag 300 meter fra nærmeste bebyggelse, litt nord for Tiller kirke.

- Dette er militært sprengstoff, men det kan også være annet sprengstoff. Det er funnet en del TNT, sprengstaver og annet sprengstoff som kan være krystallisert. Forsvarets spesialister har vurdert dette som så ustabilt at de ikke vil ta det med til destruering et annet sted, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han forteller at sprengstoffet trolig er fra 1970-tallet.

- Etter at Forsvarets spesialister kom til stedet, fant de enda en kasse med sprengstoff. De kommer til å søke etter flere kasser med metalldetektorer gjennom natten, sier operasjonslederen.

Han forteller at man har kontroll på sprengstoffet, og sier at det ikke er aktuelt å evakuere beboere i nærområdet.

- Det er ikke snakk om evakuering ettersom det er vurdert at detoneringen vil gå greit. Det kan bli snakk om flere sprengninger tirsdag morgen. Dermed unngår vi at vinduer knuses og andre ting blir ødelagt, sier Berglund.

Politiet har vakthold utenfor området gjennom natten.

(NTB)