FANT SPRENGSTOFF: Israelsk ridende politi og surfere på stranden utenfor byen Ashkelon, der det mandag ble funnet sprengstoff som trolig stammer fra palestinske grupper på Gazastripen. Foto: SCANPIX
FANT SPRENGSTOFF: Israelsk ridende politi og surfere på stranden utenfor byen Ashkelon, der det mandag ble funnet sprengstoff som trolig stammer fra palestinske grupper på Gazastripen. Foto: SCANPIXVis mer

Sprengstoff på israelske strender

Minst to sprengladninger har flytt i land på israelske strender denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minst to sprengladninger har flytt i land på israelske strender denne uka. Sikkerhetsmyndighetene kaller det angrepsforsøk fra ytterliggående palestinere på Gazastripen.

En kilde i den palestinske gruppen Islamsk Jihad på Gazastripen sier til nyhetsbyrået Reuters at sprengstoffet stammer fra palestinske grupper.

Israelske ingeniørsoldater sprengte mandag en bombegjenstand på stranden i den sørlige byen Ashkelon noen få kilometer nord for Gazastripen, opplyser politiet. En annen bombe ble funnet noen kilometer lenger nord på stranden ved byen Ashdod.

- Disse gjenstandene behandles som om de var ment brukt til angrep på Israel, sier politiets talsmann Micky Rosenfeld. Han avslår å gi mer detaljerte opplysninger om sprengladningene.

En kilde i Islamsk Jihad på Gazastripen sier at sprengstoffet var del av en felles operasjon som Islamsk Jihad har gjennomført med to andre grupper, Salahudeen-brigadene og Al-Aqsa-martyrenes brigader, som har sitt opphav i president Mahmoud Abbas Fatah-bevegelse.

- Disse sjøeksplosivene var ment for israelske skip og andre mål. Motstandsgruppene forteller fienden at de fortsetter å tenke ut nye måter å såre dem på i forsvaret av det palestinske folket, sier kilden. (NTB)