FULL ISOLASJON: 27-åringen er fengslet i to uker med full isolasjon etter at politiet fant sprengstoff og maskinvåpen i dette huset. Foto: Per Øystein Støtvig/Dagbladet
FULL ISOLASJON: 27-åringen er fengslet i to uker med full isolasjon etter at politiet fant sprengstoff og maskinvåpen i dette huset. Foto: Per Øystein Støtvig/DagbladetVis mer

Sprengstoffsiktet (27) ville bestille kjemikalier fra Kina

Islamkritiker siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff. Politiet fant også flere våpen som så hjemmelaget eller modifiserte ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel mann er siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff i et boligområde i Larvik. Han er fengslet i to uker i fullstendig isolasjon.

I tillegg til sprengstoff, beslagla politiet hos mannen flere våpen, også noen som kunne se ut til å være et hjemmelaget eller modifisert automatvåpen.

Innvandringsfiendtlig Dagbladet vet at siktede i nettauksjoner har ytret interesse blant annet for lighterbensin og kjemikalier. Han har vært aktiv på kinesiske nettsteder, der han har bedt om tilbud på og undersøkt mulighetene for å importere flere kjemikalier til Norge.

Han har også ytret seg svært innvandringsfientlig i kommentarfelt på flere nettsteder.

Innleggene har vært svært kritiske til muslimer, og vært svært sjikanerende norsk-afrikanere.

Dømt tidligere - Vi har ikke noen grunn til å tro at det ligger noe politisk bak dette, men på grunn av det som skjedde 22. juli, ønsker vi å være åpne med pressen når vi gjør sprengstoffbeslag, sier politiinspektør Magnar Pedersen til VG Nett.

27-åringen er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for brudd på våpenloven. Han ifølge VG Nett ikke være straffedømt siden 2004.

Ifølge Østlandsposten tilhører siktede et kriminelt belastet miljø. Mannen har våpentillatelse, men da politiet troppet opp i går kveld fant de våpen som mannen ikke har tillatelse til å bære.

- Det var et hjemmebesøk. Vi skulle bare stille ham noen spørsmål, hevder Pedersen.

Oppsøkt Mannen ble oppsøkt av politiet i forbindelse med et annet forhold. Pågripelsen skjedde uten noen form for dramatikk. Politiet fant dessuten ingredienser til å fremstille sprengstoff, men ønsker ikke å kommentere omfanget av dette før analyser foreligger.

Politiets bombegruppe har gjennomsøkt boligen til 27- åringen, som ligger i et boligstrøk nær Hovland i Larvik.

Politiet vil bruke helgen til taktisk og teknisk etterforskning, blant annet til analyser av de ulike beslag som politiet har foretatt. Kripos bistår Vestfold politidistrikt ved åstedsundersøkelsen og analyser.

Advokat Sigurd Ihlen bisto 27-åringen i da han ble framstilt for fengsling, men ønsker overfor Dagbladet ikke å kommentere saken.

Dagbladet.no kommer med mer