Sprengt av gassballonger

STAVANGER (Dagbladet): De fire ungdommene hadde fylt sveisegass på ballonger for å få noen skikkelige smell på nyttårsaften. Det førte til at bilen de kjørte ble sprengt i filler, og at de selv nesten ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nesten en uke har det årsaken til eksplosjonen vært et offentlig mysterium. Da ulykken i Bjerkreim var et faktum, kom det fram at de bare hadde hatt fyrverkeri i bagasjerommet.

Men i avhør med lensmannen denne uka, innrømmet 22-åringene at de hadde hatt 7-10 ballonger fylt med sveisegass i lasten.

- De fire er kjempelettet over å være i live, og har ikke lagt skjul på noen ting. De angrer selvsagt på det som skjedde og vil at dette skal komme ut, som en advarsel til andre. De hadde ingen anelse om hva følgene kunne bli, sier Sjur Larsen ved Bjerkreim lensmannskontor.

Planen var å sende raketter mot ballongene, slik at de eksploderte enkeltvis og på trygg avstand. Men før rogalendingene kom fram til nyttårsfesten, gikk alle ballongene i lufta. Politiet vet fortsatt ikke nøyaktig hvordan gassen ble antent.

- Men vi regner med at ballongene ikke var helt tette. Ungdommene kjente gasslukt like før eksplosjonen. Det er mulig at gassen ble antent av noe elektrisk, sier Larsen.

- Har ungdommene gjort noe ulovlig?

- Det er vanskelig å si, men dette var jo ingen vanlig måte å frakte gass på. Jurister ved Sandnes politistasjon skal ta seg av den delen av saken, sier Sjur Larsen.