Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprengt i lufta etter arvekrangel

Dommeren var i ferd med å lese opp kjennelsen i en arvesak. Da den 54 år gamle finnen skjønte at han tapte rettsaken sprengte han hele rettssalen i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge finsk politi var det en 54 år gammel mann som sto bak bombeattentatet mot rettslokalet i Fredrikshamn i Sør-Finland i formiddag. Mannen var en av partene i en arvetvist. Dommeren var iferd med å lese juryens kjennelse da mannen detonerte bomben. Juryens kjennelse gikk imot bombemannen. I følge finsk politi døde mannen momentant. Mannens motpart og advokat ble hardt skadd.

Skjerper sikkerheten

Rettslokalet ble fullstendig ødelagt, og sju mennesker ble skadd. Bombemannen var den eneste som mistet livet. Innenriksminister Jan-Erik Enestam sier at sikkerheten i rettslokaler over hele Finland skal bedres etter den tragiske hendelsen.

- Vi kunne ikke forutse at noe slikt kunne skje. Vi vil uten tvil forbedre sikkerheten. Vi blir nødt til å innstallere metalldetektorer, sa statsråden etter attentatet.

Tapte saken

Attentatet skjedde rett før klokka 12.00 15 mil øst for Helsinki. Ifølge politiet hadde mannen opptrådt truende ved tidligere anledninger. Kjennelsen som gikk mot 54-åringen antas å være motivet for den tragiske handlingen. Politiet ville ikke si hva slags type bombe mannen brukte for å sprenge rettslokalet i lufta.

KRAFTIG: Eksplosjonen knuste rutene i andre etasje av rettslokalet.