Sprengte dopskip i fillebiter

- På sin plass, sier Australias utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag morges pulveriserte to australske F-111-jagerfly et nordkoreansk lasteskip utenfor kysten av Australia. Skipet var tomt, men har vært i australsk arrest siden mannskapet ble tatt på fersken mens de lastet av 150 kilo heroin på en forlatt strand i landet.

- Det er på sin plass at vi offentlig demonstrerer vår vrede ved å senke dette skipet, sier Australias utenriksminister Alexander Downer til nyhetsbyrået Reuters.

Den australske vreden er som en følge av det de mener er organisert narkotikasmugling fra Nord-Korea. Med regimets velsignelse.

Den 4000 tonn store «Pong Su» ble arrestert etter en 1100 kilometer lang båtjakt. Fire av mannskapet erklærte seg skyldig i dopsmuglingen, mens kapteinen og tre andre offiserer ble sendt tilbake til Nord-Korea.

Heroinen har en gateverdi på 115 millioner amerikanske dollar, og Australias myndigheter mener regimet i Pyongyang bruker narkosmugling for å hente inn sårt trengt kaptial. Nord-Korea har selvsagt benektet disse beskyldningene, skriver Reuters.

Ifølge Downer er sprengingen av skipet en sterk melding til Nord-Korea om hva som kommer til å skje med med alle båter de beslaglegger i narkosmuglingen.

INGEN NÅDE: Sprengingen av den nordkoreanske lastebåten er ment som en advarsel til myndighetene i landet om hva som kommer til å skje, dersom det Australia mener er organisert statlig narkosmugling, fortsetter. Foto: Scanpix
INGEN NÅDE: Sprengingen av den nordkoreanske lastebåten er ment som en advarsel til myndighetene i landet om hva som kommer til å skje, dersom det Australia mener er organisert statlig narkosmugling, fortsetter. Foto: Scanpix Vis mer