Sprengte dopskip i fillebiter

- På sin plass, sier Australias utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag morges pulveriserte to australske F-111-jagerfly et nordkoreansk lasteskip utenfor kysten av Australia. Skipet var tomt, men har vært i australsk arrest siden mannskapet ble tatt på fersken mens de lastet av 150 kilo heroin på en forlatt strand i landet.

- Det er på sin plass at vi offentlig demonstrerer vår vrede ved å senke dette skipet, sier Australias utenriksminister Alexander Downer til nyhetsbyrået Reuters.

Den australske vreden er som en følge av det de mener er organisert narkotikasmugling fra Nord-Korea. Med regimets velsignelse.

Den 4000 tonn store «Pong Su» ble arrestert etter en 1100 kilometer lang båtjakt. Fire av mannskapet erklærte seg skyldig i dopsmuglingen, mens kapteinen og tre andre offiserer ble sendt tilbake til Nord-Korea.

Heroinen har en gateverdi på 115 millioner amerikanske dollar, og Australias myndigheter mener regimet i Pyongyang bruker narkosmugling for å hente inn sårt trengt kaptial. Nord-Korea har selvsagt benektet disse beskyldningene, skriver Reuters.

Ifølge Downer er sprengingen av skipet en sterk melding til Nord-Korea om hva som kommer til å skje med med alle båter de beslaglegger i narkosmuglingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer