Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprengte flere barn

Selvmordsbomberen i Jerusalem tok med seg mange barn i døden. Ifølge BBC var tallet på døde i går kveld kommet over 40.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussen ble fullstendig ødelagt av eksplosjonen. Israelsk politi opplyste i går kveld at minst 100 ble skadd i attentatet, mange av dem alvorlig. Flere av disse var også barn.

Busseksplosjonen var det største og alvorligste angrepet på tre år.

Fjernsynsbilder viste blodige og sjokkskadde mennesker som blir hjulpet vekk av ambulansepersonell. Barn med blodige ansikter ble hjulpet til sykehus av helsepersonell. En journalist fra nyhetsbyrået Reuters forteller at kroppsdeler var spredt så langt som 20 meter fra bussen.

Bussen knust

To busser var involvert i eksplosjonen. Den ene, som var på vei fra Klagemuren i den gamle bydelen til vestlige Jerusalem, ble fullstendig ødelagt, opplyser journalisten. På den andre bussen ble vinduene blåst ut.

- Det dreide seg om en veldig kraftig bombe, sier Amnon Amir, brannsjef i Jerusalem.

Angrepet er det verste siden palestinske militante grupper gikk med på en våpenhvile med Israel 29. juni. Den militante gruppa Jihad tok i går på seg ansvaret for udåden. Angrepet ble gjennomført mens palestinernes statsminister Mahmoud Abbas var i møte nettopp med Jihad - for å overtale dem til å slutte med slike selvmordsangrep.

Ifølge representanter for Jihad var angrepet en hevnaksjon, etter at Israel drepte en av organisasjonenes medlemmer for noen dager siden.

- Må forhandle

- Angrepet viser hvor var og følsom fredsplanen for Midtøsten er. Det betyr et alvorlig tilbakeslag for fredsarbeidet, sier Terje Rød-Larsen, FNs utsending til Midtøsten til Dagbladet.

Han understreker at det nå mer viktigere enn noen gang at partene ikke lar seg avskrekke av slike voldshandlinger.

- Partene bør bli ved forhandlingsbordet. Vi oppfordrer dem til dette så sterkt vi bare kan, sier Terje Rød-Larsen.

HARDT SKADD: På bussene som ble rammet av selvmordsbomberen befant det seg blant annet mange barn. Her blir ei ung jente hjulpet av helsepersonell. <!--FOTO--><!--/FOTO--><!--/BTEK1-->