Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sprengte kringkaster i lufta

Den israelske offensiven fortsatte natt til torsdag med nye raketter og ødeleggelsen av senteret til det palestinske kringkastingsselskapet Voice of Palestine øst for Gaza by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske kamphelikoptre avfyrte for andre natt på rad raketter mot bygninger i komplekset hvor Yasser Arafat holder til i Ramallah på Vestbredden. En person skal ha blitt skadd. Arafat inspiserte senere skadene sammen med sine livvakter.

- Dette er et forsøk på å tvinge det palestinske folket og deres ledere ned på knærne. Men de vet ikke at dette folket og deres ledelse er det mektige folket, uttalte Arafat.

Den israelske regjeringen ga onsdag ordre til hæren om å øke intensiteten i operasjonene mot palestinerne etter at seks israelske soldater ble drept tirsdag. Israelske regjeringsmedlemmer sier at statsminister Ariel Sharon vil forby Arafat å motta besøk fra utlandet.

På Gazastripen opplyser leger at fem palestinere ble drept da israelske stridsvogner rykket inn i flyktningleirer i Rafah. Både jagerfly og kamphelikoptre ble ifølge palestinske kilder brukt i angrepene.

Sprengte kringkaster

I et palestinsk nabolag øst for Gaza by tok israelske soldater seg inn i senteret til det palestinske kringkastingsselskapet Voice of Palestine og sprengte det i lufta, ifølge selskapet. Det førte til at både radio- og fjernsynssendinger forsvant i området.

Den israelske hæren ville ikke umiddelbart kommentere opplysningene. Israel har også tidligere aksjonert mot kanalen, og hevder at den oppfordrer til terroraksjoner mot israelere, noe palestinerne avviser.

Siden torsdag i forrige uke skal rundt 70 personer ha blitt drept. 39 av dem de siste to dagene alene. Palestinerne har bedt FN innkalle til krisemøte i Sikkerhetsrådet. Både EU og USA har uttrykt bekymring.

Lover samtaler

Sharon nektet onsdag for at det er full krig, og sa at han snart vil ta opp igjen dialogen med palestinske ledere.

- Jeg har møtt palestinske ledere tidligere, og kommer til å møte dem snart igjen, sa Sharon i en tale til amerikanske jødiske ledere på besøk i Israel.

Sharon hadde et hemmelig møte 30. januar med lederen for den palestinske nasjonalforsamlingen Ahmed Korei, PLOs nestleder Mahmud Abbas og Mohammad Rachid, som er Yasser Arafats økonomiske rådgiver.

NTB

I RUINER: Kringkastingssenteret er totalødelagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!