Sprengte politimann

Politiet fikk tips om en mistenkelig mann på bussholdeplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekplosjonen skjedde i ettermiddags-rushet ved et trafikk-knutepunkt nær den arabiske byen Umm el-Fahm. Politiet hadde fått tips om en mistenkelig mann som sto på bussholdeplassen med et bag.

- Politipatruljen stanset for å kontrollere ham. Da gikk mannen mot bilen og detonerte bomba, sier en israelsk talsmann til nyhetsbyrået AP.

I tillegg til selvmordsaksjonisten, døde en politimann. En annen politimann og en tilfeldig person ble også skadd. Politiet tror aksjonistens plan var å sprenge bomba si om bord i en buss.

Mohammed Akbariyeh satt på en restaurant i nærheten da det smalt i 16-tida norsk tid.

- Plutselig hørte vi en kraftig eksplosjon. Bakken løftet seg og vi løp til stedet. Der så vi politibilen som var blitt skadd bakpå. En politimann og en annen mann var skadd. Kroppen til terroristen var rett og slett revet i to, sier Akbariyeh til israelsk radio.

Det er det første selvmordsangrepet siden 4. august da ti personer ble drept i en buss. Ingen grupper har så langt tatt på seg ansvaret for ettermiddagens aksjon.

- Palestinske terrorister har igjen gitt seg ut på blodige angrep på det israelske folk, sier David Baker, talsmann for statsminister Ariel Sharon.

- Palestinerne har all mulig rett til å slåss mot okkupasjonen, sier Hamas-talsmann Mahmoud Zahar i en kommentar til aksjonen.

Tidligere i dag ble en israelsk motorist drept i et skuddangrep fra Al-Aqsa-martyrenes brigader. De palestinske geværmennene åpnet ild mot bilen som ble kastet rundt. I dag ble også liket av en forbrent jødisk nybygger funnet på en søppelfylling på Vestbredden.

Det er første gang på seks uker at israelske sivile blir drept på Vestbredden.

ÅSTEDET: Her ved dette trafikk-knutepunktet sprengte selvmordsbomberen seg i lufta ved en politibil.
BLODIG DAG: Palestinske barn undersøker bilen til den militante palestineren Tarek Bsharat (23) som ble drept i dagens israelske angrep mot Tamun på Vestbredden.